A3 Haber

Taliban: Kabil havalimanındaki sorunlar çözüldü, uçuşlar başlayabilir

Taliban: Kabil havalimanındaki sorunlar çözüldü, uçuşlar başlayabilir

Taliban: Kabil havalimanındaki sorunlar çözüldü, uçuşlar başlayabilir
Eylül 26
16:54 2021

Afganistan’daki Taliban hükümetinin dışişleri bakanlığı, Kabil havalimanına uluslararası uçuşların yeniden başlaması için havayolu firmalarına çağrıda bulundu.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Afganistan’da kurulan Taliban hükümeti, ülkeye uluslararası uçuşların yeniden başlaması için havayolu firmalarına çağrıda bulundu. Açıklamada, Kabil havalimanındaki sorunların çözüldüğü belirtilerek havayolu şirketlerine tam işbirliği vaat edildi.

Taliban hükümetinin dışişleri bakanlığının sözcüsü Abdül Kahar Balkhi, uluslararası uçuşların askıya alınması nedeniyle çok sayıda Afganın ülke dışında kaldığını, iş ve eğitim için yurtdışına gitmesi gerekenlerin de bunu yapamadığını söyledi.

Balkhi, “Kabil Uluslararası Havalimanı’ndaki sorunların çözülmesi, havalimanının ülke içi ve uluslararası uçuşlar için tam olarak operasyonel hale gelmesi sonrası Afganistan İslam Emirliği tam işbirliğini garanti ediyor” ifadelerini kullandı.

Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele geçirmesi sonrasında yaşanan kaotik tahliye sahneleri ve IŞİD’in saldırısı sonrasında Kabil Havalimanı kısmen hasar görmüştü. Alandaki hasar Katar ve Türkiye’den teknik ekiplerin yardımıyla onarılırken, son haftalarda sınırlı sayıda yardım ve yolcu uçuşları yapılmaya başlanmıştı. Pakistan Uluslararası Havayolları gibi firmaların sınırlı uçuşlarında yer bulmanın çok zor olduğu, fiyatların da normalin birkaç katına çıktığı belirtilmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER