A3 Haber

İstanbul ve İzmir’de “Barınamıyoruz” diyen öğrencilere polis saldırısı: Gözaltına aldılar!

İstanbul ve İzmir’de “Barınamıyoruz” diyen öğrencilere polis saldırısı: Gözaltına aldılar!

İstanbul ve İzmir’de “Barınamıyoruz” diyen öğrencilere polis saldırısı: Gözaltına aldılar!
Eylül 28
08:15 2021

İstanbul Kadıköy ve İzmir’de yüksek yurt ücretleri ve fahiş ev kiraları protesto eden öğrencilerin Moda Parkı’ndaki protesto gösterisine polis saldırdı. Yaklaşık 80 öğrenci gözaltına alındı. İzmir’de de yaklaşık 30 öğrenci gözaltına alındı.

Devlet yurtlarında yer bulunamaması, özel yurt ve ev kiralarının yüksek oranlarda artmasını protesto eden üniversitelilerin “barınamıyoruz” eylemleri devam ediyor. İstanbul Kadıköy’deki Moda Parkı’nda sabahlayan gençlerin sekizinci gününe giren “Yurtsuzlar” nöbetine polis saldırdı.

Gençler sosyal medya hesaplarından, yaklaşık 80 öğrencinin darp edilerek gözaltına alındığını duyurdu.

İzmir’de de yaklaşık 30 öğrenci gözaltına alındı

İzmir’de de polis öğrencilerin “Barınamıyoruz’ nöbetine müdahalede bulundu. Polisin, zor kullanarak gözaltına aldığı yaklaşık 30 kişiye bindirdiği minibüste de şiddet uyguladığı görüldü.

Polis amirinden hukuki gerekçe isteyen gençlere: “Şimdi bunları boş verin, dağılmanız gerekiyor, beş dakikanız var”

Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen öğrencilerle polis amiri arasında da “hukuk” tartışması yaşandı. Gençler, “burada oturmanız yasak” diyen amirden nöbetin engellenmesi ve gözaltıların hukuki gerekçesini açıklamasını istedi. Amir ise “Şimdi bunları boş verin, dağılmanız gerekiyor, beş dakikanız var” dedi.

Hastane girişinde gençlere ters kelepçe

İzmir’de polis, gözaltına aldığı öğrencileri sağlık kontrolü için götürdüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Eski adıyla Yeşilyurt Devlet Hastanesi) girişinde de darp etti. Gözaltı minibüsündeki öğrenciler bu görüntüleri “Gözaltında işkence var” diyerek sosyal medyada paylaştı. Görüntülere göre polisler yere yatırdıkları öğrenciye şiddet uygulayarak ters kelepçe takıyor.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği de yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

Kadıköy ilçemiz Moda-2 Parkı’nda dün akşam saat 21.30 sıralarında KYK Yurtlarını protesto etmek amacıyla toplanan, slogan atmak ve pankart açmak suretiyle gösteri yapan (36) kişiye, güvenlik güçlerimizce yasal olmayan eylemin sonlandırılması için uyarılarda bulunulmuştur. Gösteri yapan şahısların bu uyarılara riayet etmemesi nedeniyle (17) kadın, (11) erkek olmak üzere toplam (28) şahıs yakalanmıştır.

Doktor raporları alınarak adli işlemleri tamamlanan şahıslar Cumhuriyet Savcısı talimatıyla serbest bırakılmışlardır.

Bakan Soylu’dan “Barınamıyoruz” eylemine ilişki açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuya ilşkin yaptığı açıklamada “24 ildeki eylemlere 2243 kişi katıldı, bunlardan 310’u öğrenci. Bu öğrencilerin tamamına yakınının yurt başvurusu bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Gezi olaylarına benzetmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Bazı park, bahçelerde bankların üzerinde yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Bunlar kendilerine göre güya sözde öğrenci. Bunlar aynen Gezi Parkı olayı neyse bunun bir başka versiyonudur” ifadelerini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER