A3 Haber

Ankara’da ikinci bir baro kurulması için dilekçe verildi

Ankara’da ikinci bir baro kurulması için dilekçe verildi

Ankara’da ikinci bir baro kurulması için dilekçe verildi
Ekim 05
19:34 2021

Başkentte ikinci baronun kurulması için 2 binin üzerinde avukatın imzasıyla Türkiye Barolar Birliğine başvuru yapıldı. Başvuru, Ankara 2 Nolu Barosu adlı Twitter hesabından duyuruldu.

Ankara 2 No’lu Baro Kurucular Kurulu Üyesi Hukuk ve Değişim Derneği Başkanı Eyüphan Korkmaz ve beraberindeki grup, 2 binden fazla avukatın imzasının yer aldığı kuruluş dilekçesini Türkiye Barolar Birliği’ne teslim etti.

Habertürk TV muhabiri Bedri Özbey’in haberine göre basın mensuplarına açıklama yapan Korkmaz, Ankara 2 No’lu Baro kuruluş sürecinin tamamlandığını belirterek, “Üye sayısı itibarıyla ülkemizin 12. büyük barosunun hukuk sistemimiz ve avukatlık mesleğine kazanım sağlamasını ümit ediyoruz” dedi.

Korkmaz, şunları söyledi:  “Mesleğe ve meslektaşlara hizmet konusunda rekabet içerisinde güzel işler çıkarılacağına inanıyoruz. Ayrıştıran, ötekileştiren dil yerine sürekli diyaloğu zorlayan, sadece ve sadece mesleğimize ve meslektaşlarımıza odaklanacağımızı ifade etmek isteriz. Mesleğimizin sorunlarını biliyoruz ve çözümü konusunda da güçlü bir motivasyon içinde olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.”

Başka illerde 50 avukatla baro kurulabildiğini hatırlatan Korkmaz, 2 bin 50 avukatın bir araya gelerek başkentte ikinci bir baronun kurulması için irade göstermesinin değerli olduğunu söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER