A3 Haber

Erdoğan yine hedef aldı: Anayasa’nın ilk dört maddesini değiştirmek Kılıçdaroğlu’nun fikri mi?”

Erdoğan yine hedef aldı: Anayasa’nın ilk dört maddesini değiştirmek Kılıçdaroğlu’nun fikri mi?”

Erdoğan yine hedef aldı: Anayasa’nın ilk dört maddesini değiştirmek Kılıçdaroğlu’nun fikri mi?”
Ekim 06
12:36 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında “İlk dört maddeyi değiştirmek Kılıçdaroğlu’nun fikri mi?” çıkışında bulunarak Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

AKP’li Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Dindar bir anayasa olmalı, ilk dört madde ise değişebilir” açıklaması tartışılırken, Erdoğan’ın “İlk dört maddeyi değiştirmek Kılıçdaroğlu’nun fikri mi?” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

“Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor ‘Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz.’ diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor” diyen Erdoğan, “Diğer partilerin Anayasa teklifleriyle kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek, yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi neticeye ulaştırabiliriz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

  • Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile elde ettiği avantajların ne kadar kritik öneme sahip olduğunu salgın döneminde yaşadık ve gördük.
  • Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yasama, yürütme ve yargı arasındaki uyumu en üst seviyeye çıkardık. Bu Meclis milli mücadeleyi başarıya taşımış, cumhuriyetimizi kurmuştur. Bu meclis ilk sivil anayasayı da yapacaktır.

AKP’den bahsetti: Türkiye’nin en devrimci, en yenilikçi, en reformcu, en vizyoner partisi olarak…

  • Türkiye’nin en devrimci, en yenilikçi, en reformcu, en vizyoner partisi olarak, Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle, işte bu yol haritası istikametinde ülkemizi önce 2023’e, sonra da 2053’e taşıyacağız.
  • Diğer partilerin Anayasa teklifleriyle kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek, yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi neticeye ulaştırabiliriz.
  • Biz, Türkiye’nin gündemine getirdiğimiz ülkemizin ilk sivil Anayasasını hazırlama teklifimizde gerçekten samimiyiz.
  • Tarihimizin en köklü yönetim reformunda ‘gerçekten iyi bir iş yaptık’ diyebiliyoruz. Eksikler, aksaklıklar elbette vardır. Hepsinin de farkındayız.

İlk dört madde çıkışı

  • Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor ‘Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz’ diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor.
  • Anayasanın ilk 4 maddesini değiştirme fikri, tüm CHP’lilerin iradesi midir, yoksa Kılıçdaroğlu’nun kişisel fikri midir?
  • Sırf konuşmuş olmak için, sırf birilerine hoş gözükmek için, sırf günü kurtarmak için aklına geleni söyleyenden siyaset adamı olmaz, devlet adamı hiç olmaz.
  • Tarih, CHP gibi Cumhuriyetin en eski partisini, HDP gibi bir terör örgütü kuklasının emrine verenlerden elbette hesap soracaktır.
  • Lafa gelince vatan millet edebiyatıyla mangalda kül bırakmayanların, terör örgütünün güdümünde siyaset yapar duruma düşmesi büyük bir acizliktir. Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin.
  • HDP, Millet İttifakındaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir.

“Bay Kemal uyuşturucu arıyorsan aynaya bak”

  • Bay Kemal, uyuşturucu arıyorsan aynaya bak. AK Parti çatısı altında uyuşturucuyla iştigal eden insan bulamazsın.
  • Gavurun kılıcını çalan bir anlayışla yapılan işin adı muhalefet değil, taammüden bu ülkeye ve bu millete düşmanlıktır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER