A3 Haber

Erdoğan: Hiçbir zaman imam hatipçi olmadım

Erdoğan: Hiçbir zaman imam hatipçi olmadım

Erdoğan: Hiçbir zaman imam hatipçi olmadım
Ekim 15
16:54 2021

İmam Hatip Mezunları Sempozyumu’nda konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İmam hatip mezunuyum, çocuklarımı imam hatipte okudum. Ama hiçbir zaman imam hatipçi olmadım” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatip Mezunları Sempozyumu’nda konuştu. “Hiçbir zaman imam hatipçi olmadım” ifadelerini kullanan Erdoğan, ” 4+4+4 uygulaması ile orta okul kısmını açarak imam hatiplerin fetret dönemini hamdolsun biz sonlandırdık” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • “Bugün 70 yaşında bir çınar olan imam hatipler aynı zamanda her adımı sabır, samimiyet ve azimle yürütülen kutlu bir mücadelenin sembolüdür. Esasen imam hatiplerin tarihi milletimizin; hak, hukuk, özgürlük ve adalet mücadelesinin de tarihidir.
  • Kuruluşundan itibaren imam hatipler bu ülkede demokrasinin standardını gösteren bir mihenk taşı olmuştur. Darbe ve dikte döneminde milletimizin kendisi gibi imam hatipler de hedefe konularak baskıya uğramıştır.
  • CHP zihniyeti, milletle hesaplaşmasını hep imam hatipler üzerinden yürütmüştür. CHP zihniyeti bu okulları hep bir tehdit olarak görmüştür.

“Hiçbir zaman imam hatipçi olmadım”

  • Merhum Menderes’in 1950 seçimlerinden zaferle çıktıktan sonra ilk icraatı ezanın aslı gibi okunmasıdır. Diğeri ise imam hatip okullarının açılmasıdır. Dönemin CHP bürokrasisi imam hatipleri açtırmamak için ayak sürümüştür.
  • 2011 yılında kat sayı uygulamasını kaldırarak, 1 sene sonra da 4+4+4 uygulaması ile orta okul kısmını açarak imam hatiplerin fetret dönemini hamdolsun biz sonlandırdık. İmam hatip mezunuyum, çocuklarımı imam hatipte okudum. Ama hiçbir zaman imam hatipçi olmadım. Bütün okullarımıza elimizden gelen desteği veriyor, seferber oluyoruz.”

Yine Gezi’yi hedef aldı

  • Gezi bahanesi ile sokaklarımızı kana bulamaya çalıştılar. Bunlar meşru hükümeti devirmeye çalıştılar. Caminin içine ayyaşları doldurarak, halıların üzerine sere serpe sererek, bunlar çılgınlıkların en alçakçasını yaptılar. Çukur ve Hendek terörü ile vatan topraklarına göz diktiler. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteği ile bunların hepsinin üstesinden geldik. Milletin sandıka verdiği emaneti ne terör örgütlerine ne de kifayetsiz muhterislere asla bırakmadık. Zalimler karşısında asla boyun eğmedik.
  • 28 Şubat döneminde kapısına kilit vurulmak istenen imam hatipler ülkemizin en çok tercih ettiği okullar arasında yer alıyor. Bugün 1 milyon 415 bin evladımız imam hatiplerde okuyor.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER