A3 Haber

İzmit Körfezi’nde binlerce ölü denizanası kıyıya vurdu

İzmit Körfezi’nde binlerce ölü denizanası kıyıya vurdu

İzmit Körfezi’nde binlerce ölü denizanası kıyıya vurdu
Ekim 18
15:11 2021

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Halim Aytekin Ergül, denizanası ölümleriyle ilgili ölçümler yapılacağını belirterek, “Ani sıcaklık değişimleri, oksijen derişiminde azalma gibi hususlar etkili olmuş olabilir” dedi.

İzmit Körfezi’nin Başiskele ilçesi sahil şeridinde binlerce ölü denizanası kıyıya vurdu. Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Halim Aytekin Ergül, denizanası ölümleriyle ilgili ölçümler yapılacağını belirtti.

Ergül,  “Konu ile ilgili elimizde bir ölçüm sonucu olmadığı için bir şey söylemek zor. Fotoğraflardan, aldıkları besinlere bağlı, kontaminasyona bağlı bir ölüm gibi görünmüyor. Ortam koşullarına adapte olma kabiliyetleri yüksek organizmalardır ama ani sıcaklık değişimleri, oksijen derişiminde azalma gibi hususlar etkili olmuş olabilir. Kuvvetli rüzgarlar, alt tabakadaki oksijen derişimi düşük suları yüzeye çıkarmış olabilir. Akıntılar tarafından sürüklenmiş ve karaya vurmuş olabilirler. Olasılıklar artırılabilir ancak bir ölçüm sonucu olmadan konuşmak afaki olur” diye konuştu. (DHA)

İlgili Haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER