A3 Haber

İmamoğlu’nun “dikkatli olsunlar” sözlerine MHP’den yanıt: Şark kurnazı, ip cambazı

İmamoğlu’nun “dikkatli olsunlar” sözlerine MHP’den yanıt: Şark kurnazı, ip cambazı

İmamoğlu’nun “dikkatli olsunlar” sözlerine MHP’den yanıt: Şark kurnazı, ip cambazı
Ekim 22
13:19 2021

Bahçeli’nin eleştirilerine yanıt veren İmamoğlu “Bazı siyasiler yorum yaparken çok dikkatli olsunlar,” demişti. İmamoğlu’nun açıklamasına yanıt da MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, İmamoğlu’nun Bahçeli’ye yönelik “Dikkatli olsunlar” sözlerine yanıt verdi.

Yalçın açıklamasında, İstanbulluların kendisinden hizmet beklediğini, bunun aksine ‘şark kurnazı ve ip cabazı’ dediği İmamoğlu’nun siyasi çıkar için hareket ettiğini ileri sürerken, hesabını, ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nu ekarte ederek Cumhurbaşkanlığı adayı olmak’ için yaptığını iddia etti.

Bir dizi paylaşımda bulunan Yalçın, “Genel Başkanımıza cevap vereceğim diye iyice laubalileşen E.İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı hayallerini seçilmiş cümlelerin arkasına gizlemeye çalışan bir şark kurnazı, bir siyasi ip cambazı” ifadesini kullandıktan sonra şöyle devam etti:

  • Siyasi polemiklere girmeme gayretinde görünüyor ama aslında bundan beslenmeyi umuyor. Güneş nasıl balçıkla sıvanmazsa laf cambazlığıyla da asıl niyetin üzeri örtülemez. Elbette Cumhurbaşkanlığına adaylık her siyasetçinin hakkı… Lakin hak talebi ucuz şark kurnazlığıyla süsleniyorsa bunda bir bit yeniği var demektir. İmamoğlu cambazı, sadece kendi dalında oynasa olağan karşılanabilir. Ama o, CHP’den HDP’ye ‘ip’ uzatıyor, sonra üzerinde tehlikeli hareketler yapıyor. İstanbullu kendisinden hizmet beklerken o, yurdun çeşitli yerlerinde İP’li ve HDP’lilerle taklalar atıyor.

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul dışına yaptığı ziyaretleri eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye verdiği yanıtta “Bazı siyasiler yorum yaparken çok dikkatli olsunlar. Gümüşhane’de MHP adına belediye başkanlığı yapmış, İBB’ye de 1.5 sene hizmet yapmış bir insanın adına manevi bir hizmeti yaptıktan sonra benim oraya niye gittiğimi sorgulayacağına bana bir tebrik telefonu açsaydı kıymetli genel başkan, mutlu olurdum” ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER