A3 Haber

Aksaray’da “uygunsuz kaset” iddiası: Aralarında CHP’li ve MHP’li belediye başkanları da var

Aksaray’da “uygunsuz kaset” iddiası: Aralarında CHP’li ve MHP’li belediye başkanları da var

Aksaray’da “uygunsuz kaset” iddiası: Aralarında CHP’li ve MHP’li belediye başkanları da var
Ekim 27
23:58 2021

Aksaray’da gündem, önceki hafta aralarında Yeşilova Beldesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Veyis Baysal ve Yeşiltepe Belediye Başkanı CHP’li Tahsin Çelik’in de bulunduğu bazı kişiler hakkında sosyal medyaya servis edilen uygunsuz görüntüler… Söz konusu görüntüler sebebiyle MHP’li Baysal’ın istifası istenirken, CHP’li Çelik’e partisi sahip çıktı.

A3 Haber Merkezi | Aksaray’da önceki hafta aralarında belde belediye başkanlarının da bulunduğu bazı kişiler hakkında sosyal medyaya servis edilen uygunsuz görüntüler gündem oldu. Söz konusu kasetlerin Yeşilova Beldesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Veyis Baysal, Yeşiltepe Belediye Başkanı CHP’li Tahsin Çelik’in de bulunduğu bazı kişilere ait olduğu iddia edildi.

Anadolu Ekspres’ten Harun Atalay’ın haberine göre Aksaray’ın Yeşilova Belediye Başkanı Veyis Baysal’a ait olduğu iddia edilen ve sosyal medya mecralarına düşen videonun ardından aynı gün içerisinde MHP Genel Merkezi partiden istifasını istedi. Görüntüler ile ilgili CHP İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Aksaray CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ise, “Siyasetin gündeminin bu tür bel altı konularla işgal edilmesini doğru bulmuyorum. Konunun detaylı araştırılmasını ve bu videonun aslının ele geçirilmesi için şikayette bulunduk. Bu konuda bütünlük sağlanmazsa bunun ardı arkası kesilmez” dedi.

“Bağımsız belediye başkanı olarak devam edebilir”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nden istifası istenen Yeşilova Belde Belediye Başkanı Baysal’ın partiden istifa etmemek için direndiği ve destek arayışlarına girdiği iddia edildi. Konuyla ilgili konuşan MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen “Bu konuda partimiz genel merkezinin tavrı nettir” diyerek “Biz de kendisine partiden istifasını talep ettiğimizi söyledik. Bugün mesai bitimine kadar Yeşilova Belde Belediye Başkanı’nın partimizden istifa etmesini beklemekteyiz. Neticede kendisi bağımsız belediye başkanı olarak devam edebilir. Partimizden istifa etmezse parti içi tüzüğümüz gereğince kendisini disiplin kuruluna sevk edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kumpas iddiası

Yayınlanan görüntüler hakkında Odatv’ye konuşan Belediye Başkanı Baysal, görüntülerin sahte olduğunu söyleyerek “Videonun nasıl sızdığını bilmiyoruz. Ama bir kumpas söz konusu burada. Sizi bir dakikada alıp başkası yerine koyuyorlar, oradaki kişi ben değilim. Bir görüntülü görüşme de değil haliyle. Tamamıyla bir kumpastı.” diye konuştu. Baysal, “Bu durum kimsenin başına gelmesin. Bana böyle bir şey yapıldığı gün 700 kişiye daha yapılmış Türkiye genelinde” dedi.

“Şikayette bulunduk”

Yeşiltepe Belediye Başkanı CHP’li Tahsin Çelik’e ait olduğu iddia edilen görüntüler ile ilgili CHP İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Aksaray CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, CHP’nin kimseye yönelik böyle bir siyaset gütmediğinin altını çizerek, “Hangi siyasi parti ile ilgili hangi görüntü çıkarsa çıksın, partimizle ilgisi olsun olmasın, rakibimiz olsun olmasın, kiminle ilgili böyle görüntü ortaya çıkarsa Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tepkimizi dile getireceğiz. Avukatlarımız hukuki süreci takip ediyor. Şikayette bulunduk” dedi.

“Ardı arkası kesilmez”

Konunun detaylı araştırılmasını ve bu videonun aslının ele geçirilmesini talep ettiklerini söyleyen Ertürk, “Bundan sonraki hukuki süreç, adli ve güvenlik süreçleri için  kolluk kuvvetlerimize, yargımıza ve idari yetkililerimize güveniyoruz. Onların bu konuda suçluları en kısa sürede bulacaklarını ümit ediyoruz.  Biz bugüne kadar hiç kimseye bel altı siyaset yapmadık. Hiç kimseye siyasetin konusunun dışına çıkan tek cümlemizi kimse bulamaz. Biz böyle davrandık. CHP’ye de böyle davranılmasını istiyoruz. Şu ana kadar bu konuda farklı bir tavır görmediğimiz için Aksaray siyaseti birlik bütünlük sağlar diye düşünüyoruz. Bu konuda bütünlük sağlanmazsa bunun ardı arkası kesilmez” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER