A3 Haber

Hatay Valiliği “testis” kelimesi geçtiği için tiyatro oyununu iptal etti

Hatay Valiliği “testis” kelimesi geçtiği için tiyatro oyununu iptal etti

Hatay Valiliği “testis” kelimesi geçtiği için tiyatro oyununu iptal etti
Ekim 28
13:29 2021

Oyunu daha önce kentte dokuz kez oynadıklarını söyleyen tiyatro oyuncusu Sertaç Demir oyunun, oyunda geçen ‘testis’ kelimesinden dolayı iptal edildiğini söyledi.

T’4’te yer alan habere göre, Hatay Valiliği, daha önce kentte dokuz kez oynanan tek kişilik “Karahindiba” oyununu gösterime dört saat kala ‘uygun görülmemiştir’ gerekçesiyle iptal etti. 2014’ten beri oyunu Türkiye’nin birçok kentinde oynadıklarını söyleyen tiyatro oyuncusu Sertaç Demir oyunun, oyunda geçen ‘testis’ kelimesinden dolayı iptal edildiğini söyledi. Demir, oyunda müstehcen herhangi bir ifadenin bulunmadığını ifade etti.

2014’ten beri oyunu İstanbul’unda aralarında bulunduğu birçok kente oynadığını belirten Demir, Hatay’da daha önce oyunu dokuz kez sahnelendiğini söyledi.

Oyunu en son 25 Eylül’de Samandağ’da sahnelediklerini belirten tiyatrocu Sertaç Demir, “Oyuna dört saat kala bana bir gerekçe gösterilmeden oyunum iptal edildi. ‘Uygun görülmemiştir’ ne demek? Defalarca sahnelenen, okullarda oynanan bir oyun. Yasal hakkımızı kullanıp, itiraz edeceğiz” dedi.

Demir, oyunun iptalinin gerekçesi öğrenmek için Hatay Valiliği’ne gittiğinde, danışman ile vali yardımcısının gerekçe hakkında konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen yazıya göre ‘müstehcen olduğu gerekçesi’ ile oyunun iptal edildiğinin konuşulduğunu belirtti. Demir, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen yazıyı istediğini ancak kendisine verilmediği söyledi.

Oyunun yetişkin oyunu olduğunu ve Hatay’da ilk kez 2015 yılında oynadıklarını belirten Demir, “Danışman ile vali yardımcısı konuşuyordu. Oyunda testis kelimesi geçtiği için müstehcenlik içerdiği gerekçesi ile oyun iptal edildiği söylendi. Bana bunu direkt demediler ama telefonda konuşurken duydum. Vücudun bir organı olan testis nasıl bir müstehcenlik barındırır ki anlamakta zorlanıyorum. OHAL döneminde bile oyuna izin çıktı. Hatay’da bu oyun 9 kez oynandı, yıllardır sorun olmuyor da şimdi mi oldu?” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER