A3 Haber

ENAG, TÜİK’ten önce açıkladı: Enflasyon ekimde yüzde 49.87’ye yükseldi

ENAG, TÜİK’ten önce açıkladı: Enflasyon ekimde yüzde 49.87’ye yükseldi

ENAG, TÜİK’ten önce açıkladı: Enflasyon ekimde yüzde 49.87’ye yükseldi
Kasım 03
09:58 2021

Akademisyen ve ekonomistlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGrup), ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Ekonomistler ve akademisyenlerin oluşturduğu ENAGrup, Tüketici Fiyat Endeksi’ni (TÜFE) yüzde 49,87 olarak açıkladı. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGrup), ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı. ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Ekim ayında yüzde 6.90 arttı. ENAGrup’tan yapılan açıklamada, “E-TÜFE’deki son 12 aylık artış oranı ise yüzde 49.87 olarak gerçekleşti” denildi.

CHP’li Aydoğdu: Gerçek enflasyon budur…

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, ENAGrup’un enflasyon verilerini paylaşarak, “Gerçek enflasyon budur… TÜİK’in açıkladığı enflasyon ile gerçek enflasyon arasında ki fark maaşlı çalışanların ekmeğinden çalınması demektir… Maaşım enflasyon kadar artıyor ancak herşey çok pahalı artık eskisi kadar alamıyorum diyorsanız sebebi bu enflasyon hilesidir…” yorumunda bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün saat 10.00’da resmi enflasyon verilerini açıklayacak.

ENAG NEDİR?

ENAG, Akademisyen ve ekonomistlerin bir araya gelerek oluşturduğu bir platform. Yöneticileri ve kurucuları arasında yer alan isimler ise şu şekilde:

Enflasyon Araştırma Grup Üyeleri Prof. Dr. Veysel Ulusoy (Yönetici) Serkan Gençer (Finansal Ekonomi, Doktor Adayı, Yürütücü) Serhat Hasançebi (Uni. of Basque Country, Ekonomi, Doktor Adayı) Mustafa Demirok (Finansal Ekonomi, Doktor Adayı) Mehmet Ali Özer (Veri Bilimi) İbrahim Can (Yönetim, Organizasyon, Doktor Adayı) Mehmet Çağdaş (Finansal Analist) Barış Kaan Basdil (ENAGrup Fransa Temsilcisi, Toulouse Üniversitesi) Özenç Aslan (Güney Kaliforniya Üniversitesi – Ekonomi) Danışma Kurulu Tevfik Altınok (Hazine ve Dış Ticaret Eski Müsteşarı) Prof. Dr. Yalçın Karatepe (Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi) Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken Doç. Dr. Bora Aktan (University of Bahrain) Dr. Hasan Yalçın (Eski Hesap Uzmanı, YMM) Sacit Akdemir (Eski Maliye Müfettişi, YMM) Özcan Kadıoğlu (Fizik Mühendisi, Ekonomist) Doç. Dr. Baki Demirel (Yalova Üniversitesi)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER