A3 Haber

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’de yakıt tankeri faciası: En az 84 ölü!

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’de yakıt tankeri faciası: En az 84 ölü!

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’de yakıt tankeri faciası: En az 84 ölü!
Kasım 06
14:43 2021

Afrika ülkesi Sierra Leone’de kaza yapan bir tankerin patlaması sonucu onlarca kişi yaşamını yitirdi. Ölenler arasında tankerden sızan benzini toplamaya çalışan kişilerin olduğu bildirildi.

Sierra Leone’nin başkenti Freetown’da bir yakıt tankerinin patlaması sonucu onlarca kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Freetown Belediye Başkanı Yvonne Aki-Sawyerr, Facebook’tan yaptığı açıklamada, Wellington’da yakıt tankeriyle başka bir aracın çarpışması sonucu patlama meydana geldiğini belirtti.

Kazaya ilişkin görüntülerin yürek parçalayıcı olduğunu dile getiren Aki-Sawyerr, patlama sonucu 100’den fazla kişinin öldüğüne ilişkin söylentilerin olduğunu ancak kesin rakamın henüz belirlenemediğini ifade etti.

En az 84 ölü

Amerikan medya kuruluşu CNN’e konuşan yerel yetkililer, şimdiye kadar 84 ölü tespit edildiğini belirtti.

Kentin dış mahallelerinden Wellington’daki bir benzin istasyonunda yaşandığı belirtilen kaza sonrası açıklamada bulunan bir morg yetkilisi ise, olayın ardından 91 cansız bedenin kendilerine ulaştırıldığını söyledi. Reuters’a konuşan Sağlık Bakanı Yardımcısı Amara Jambai yaklaşık 100 kişinin de hastanelerde tedavi edildiğini belirtti. AFP’ye konuşan bir Kızılhaç görevlisi ise “Dün gece olay yerinden ambulanslarımızla 80 ceset taşıdık” dedi. Ajans çok sayıda kişinin de ağır yaralı olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio, hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı göndererek hükümetin yaşamını yitirenlerin ailelerine her türlü desteği vereceğini kaydetti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER