A3 Haber

Avrupa İlaç Ajansı iki yeni koronavirüs ilacına onay verdi

Avrupa İlaç Ajansı iki yeni koronavirüs ilacına onay verdi

Avrupa İlaç Ajansı iki yeni koronavirüs ilacına onay verdi
Kasım 11
21:54 2021

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ilk kez koronavirüs (Covid-19) tedavisi için monoklonal antikor ilacı olan Ronapreve ve Regkirona adlı iki yeni ilacın kullanımına onay verdi.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) insan Kullanımı için Tıbbi Ürünler Komitesi’nin (CHMP) Covid-19 tedavisi için monoklonal antikor ilacı olan Ronapreve ve Regkirona ilaçlarının kullanımına onay verdi.

Yaş ve kilo şartı koydu 

EMA tarafından yapılan açıklamada, monoklonal antikor ilaçlarına ilk kez onay verildiği belirtilerek, “Ronapreve ve Regkirona, Kovid-19 için olumlu görüş alan ilk monoklonal antikor ilaçları” ifadeleri kullanıldı.

EMA, İsviçreli Roche Register GmbH şirketi tarafından geliştirilen Ronapreve’nin, ek oksijen gerektirmeyen ve hastalıklarının şiddetli hale gelme riski yüksek olan, en az 40 kilo ağırlığında ve 12 yaşından büyük kişilere Covid-19 tedavisi için kullanılmasını tavsiye etti.

Güney Koreli Celltrion Healthcare Macaristan Kft firması tarafından geliştirilen Regkirona’nın ise EMA, ilaca ek oksijen gerektirmeyen ve hastalıklarının şiddetli hale gelme riski yüksek olan Covid-19 hastası yetişkinlerin tedavisi için kullanılmasını tavsiye etti. EMA, her iki ilaca ilişkin tavsiyelerini yasallaşması için Avrupa Komisyonu’na göndereceğini kaydetti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER