A3 Haber

Arınç ile DEVA Partisi milletvekili Yeneroğlu görüşmesi: Dikkat çeken ziyarette neler konuşuldu?

Arınç ile DEVA Partisi milletvekili Yeneroğlu görüşmesi: Dikkat çeken ziyarette neler konuşuldu?

Arınç ile DEVA Partisi milletvekili Yeneroğlu görüşmesi: Dikkat çeken ziyarette neler konuşuldu?
Kasım 13
14:54 2021

Son dönemde partisine karşı muhalif çıkışları ile bilinen eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile KHK toplantısı yaptı. Dikkat çeken ziyaret Ankara kulislerini hareketlendirdi.

Gazeteci İsmail Saymaz görüşmenin perde arkasını iki isimle de konuşarak HalkTv’de yayınlanan Özlem Gürses’le Perdenin Önü Arkası programında anlattı.

Program arasında iki ismi de telefonla aradığını belirten Saymaz, Yeneroğlu’yla görüşmesini şu sözlerle aktardı.

“Yeneroğlu yakın zaman da “Hukuksuzluğun sıradanlaşması, silahlı terör örgütü üyeliği yargılamaları” başlıklı bir rapor hazırladı. Bu raporda özellikle FETÖ davalarında delilleri irdeleyen örgüt üyeliği cezasının bazı davalarda nasıl delilden koparak genel bir suçlamaya dönüştüğünü ve bu yargılamalarda meydana gelen hak ihlallerini ele alan detaylı bir rapor.

Yeneroğlu, ‘Bu raporumu Arınç’a göndermiştim. Arınç okumuş. Kendisi de hukukçu. Çok beğendiğini ifade ederek bunun için beni ziyaret etmek istediğini söyledi. Ziyaretimiz sırasında meydana gelen hak ihlalleri ve hukuksuzluklar üzerine karşılıklı konuştuk’ dedi.

Bunun üzerine ben de Yeneroğlu’ya demek ki ortak paydanız var, hukuksuzluklar meselesinde. İki hukukçu olarak değil, iki aynı gelenekten gelen siyasetçi olarak dedim.

Daha sonra ben Bülent Arınç’ı aradım. Şu an HalkTv’de konuştuğumuzu söyledim. Bu fotoğrafın tartışıldığını söyledim. Yorumunu almak istediğimi ve HalkTv’de “Bülent Arınç’ın özel demeci” olarak aktaracağımı söyledim.

‘Bu rapor bana geldiğin de, bir hukukçu olarak tespitleri çok yerinde buldum. Hukuksuzlukların tespiti, hak ihlallerinin tespiti bakımından iyi bir çalışma olduğunu gördüm. Kendisine özel olarak teşekkür etmek için, meclisteki odasına gittim. Zaten, milletvekilliği öncesinde de, Tayyip Bey onu çok başarılı buluyordu. O yüzden milletvekili olmasını sağladı. Mustafa Bey de gördüğü uygunsuzlukları, hukuksuzlukları, gördüğü antidemokratik uygulamaları, Tayyip Bey’e anlatmak için çok çabaladı. Ancak Tayyip Bey’i ikna edemedi. Kendisi kalmak için çok mücadele etti ama mümkün olmadı.

Dolayısıyla siyasi yolculuğuna başka bir yerde devam etti ama ben onun yaptığı bu çalışmayı çok beğendim. Bu yüzden ziyaret etme talebimi kendisine ilettim. Görüşmemiz de hak ihlalleri ve hukuksuzluklar üzerine konuştuk.’

Onun başka niteliklerini de söyledi, göç üzerine, KYK’lar üzerine yaptığı çalışmaları da takip ettiğini söyledi. Memleketin diğer sorunlarını da ele aldıklarını söyledi.”

Saymaz, Arınç’a Yeneroğlu ile verdikleri bu fotoğraf karesinin kulislerde ‘gül mü uzatıyor’ yorumuna neden olduğunu aktardığını ifade etti.

Saymaz, Arınç’ın bunun üzerine, “Hayır, ne ben öyle biriyim… Onlar hakkındaki fikirlerim belli, onların benim hakkımdaki fikirleri belli. Ne benim öyle bir desteğim var, ne de onların bana ihtiyacı var. Bu görüşme sadece siyasi yargılamalardaki hukuksuzluklar ve hak ihlalleri üzerine, onun yaptığı tespitler ve benim teşekkür etmem üzerineydi” dediğini aktardı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER