A3 Haber

Esnafın zaferi: Bergama’da Millet Bahçesi için yıkıma yargı freni

Esnafın zaferi: Bergama’da Millet Bahçesi için yıkıma yargı freni

Esnafın zaferi: Bergama’da Millet Bahçesi için yıkıma yargı freni
Kasım 16
15:32 2021

Bergama’da yapılmak istenen Millet Bahçesi projesi için planlanan yıkımlara karşı açılan davada İzmir 5’inci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İzmir’in Bergama ilçesinde yapılmak istenen Millet Bahçesi projesi tepkilere neden olurken, son olarak belediyenin esnaflara dükkanlarını 60 gün içerisinde tahliye etmesi için yazı göndermesi üzerine konu yargıya taşınmıştı.

Belediyeye ait bir iş yerinde kiracı olan İbrahim Turan’ın İzmir 5. İdare Mahkemesi’ne yıkım ihalesi ile ilgili açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme ihalenin mevzuata aykırı olduğunu ifade ederek yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkemenin kararı esnafı sevindirirken, proje ile ilgili açılan diğer davaların ise sürdüğü öğrenildi.

Ne olmuştu?

Daha önce madencilik faaliyetleri kaynaklı doğa talanı ile sık sık gündeme gelen Bergama’da ilçe merkezine yapılmak istenen Millet Bahçesi Projesi son dönemde tartışmalı konulardan biri. 14 Eylül Stadı’nı da kapsayan toplamda 51 bin 569,49 metrekare alana yapılmak istenen Millet Bahçesi projesi kapsamında, yürüyüş ve bisiklet yolları, kütüphane, kıraathane inşa edilmesi planlanıyor.

Alanın kuzeyinde ve güneyinde park alanı olarak belirlenmiş iki alanda, iki ve beş katlı yeni ticaret alanları yapılması da öngörülüyor. Böylelikle stat haricinde bu park alanlarının da imara açılacağı anlaşılırken, stat alanının çevresinde bulunan dükkanlar ise kaldırılacak. Ayrıca stadın olduğu bölgenin “kamu yararı gözetilerek koruma altına alınan” şeklinde tanımlanan 2’inci Derece SİT alanı olması da dikkat çekiyor. Yine projenin yapılacağı bazı alanlar da 3’üncü Derece SİT Alanı kapsamında.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER