A3 Haber

İstanbul ve Ankara’da protestolar: Yurttaşlar sokağa çıktı, “AKP istifa” sloganıyla yürüdü

İstanbul ve Ankara’da protestolar: Yurttaşlar sokağa çıktı, “AKP istifa” sloganıyla yürüdü

İstanbul ve Ankara’da protestolar: Yurttaşlar sokağa çıktı, “AKP istifa” sloganıyla yürüdü
Kasım 23
20:11 2021

Ankara Çankaya’da Esat Dörtyol’da yurttaşlar TKP’nin çağrısıyla “AKP istifa” sloganlarıyla sokağa çıktı. Eyleme çok sayıda yurttaş da tencere, tava ve kornalarıyla destek verdi. Esat’ta sokağa dökülen yurttaşlar, polisin engellemesine rağmen kalabalıklaşarak ara sokaklara ilerliyor.

Gün içerisinde 13.46’yı aşan ve yeni bir rekor kıran doların yükselişi Ankara ve İstanbul’da protesto edildi. Türk Lirası’nda bir günlük değer kaybı yüzde 20’ye yaklaştı. Dolar 13, avro 14.7 liraya yükseldi. İstanbul ve Ankara’da yurttaşlar tepkilerini sokağa çıkarak gösterdi. Çankaya ilçesi Esat’ta sokağa çıkan yurttaşlar, “AKP istifa” sloganları ile eylem yaptı.

Ankara’nın Çankaya ilçesi Esat Dörtyol’da yurttaşlar TKP’nin çağrısıyla “AKP istifa” sloganlarıyla sokağa çıktı. Eyleme çok sayıda yurttaş da tencere, tava ve kornalarıyla destek verdi.

Eyleme ilişkin görüntüleri, gazeteci Burcu Yıldırım paylaştı.

TKP de sosyal medya hesabından yürüyüşe ilişkin görüntüler paylaştı.

Polis, İstanbul Kurtuluş’ta hükümeti protesto eden yurttaşlara saldırdı

Kurtuluş’ta hükümeti protesto eden yurttaşlara polis saldırdı. Görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

TİP de Karaköy’de sokağa çıktı

İstanbul’da ise Türkiye İşçi Partisi (TİP) mensupları sokağa döküldü. Grup, Karaköy’den yapılan yürüyüşün ardından Merkez Bankası önünde basın açıklaması yaptı.

Kocamustafapaşa’da halk sokakta

İstanbul Kocamustafapaşa’da da yurttaşlar ekonomik krize, yoksulluğa karşı tencere, tava, düdük ve alkışlarla sokaklardan “Hükümet istifa” çağrısı yaptı.

İzmir Şirinyer’de sokağa çıkan yurttaşlara polis saldırısı

Şirinyer’de hükümet istifa sloganıyla yürüyen yurttaşlara polis saldırdı.

ODTÜ öğrencileri de yürüdü: Polis saldırdı

ODTÜ’de çok sayıda öğrenci, yurtlar bölgesinde buluşarak yürüyüşe başladı. “Hükümet istifa”, “Krizin yükü patronlara”, “Işıkları aç kapa, ampül patlasın” sloganları atan öğrenciler, yurtlardaki arkadaşlarına “Gel gel” tezahüratlarıyla yürüyüşe çağırdı. Bazı öğrenciler birçok şehirdeki gibi tencere ve tavalarla yürüyüşe katıldı.

Eyleme katılanların sayısı arttıktan sonra A4 kapısına gelen çevik kuvvet polisleri, öğrencilerin 100. Yıl Mahallesi’ne çıkmasını engellemeye çalıştı. Polis, öğrencilere biber gazı sıktı.

Kocaeli’de Evrensel muhabiri gözaltına alındı

Evrensel gazetesi Kocaeli temsilcisi Gözde Meydan, Derince’nin Yenikent Mahallesi’nde düzenlenen eylemi takip ettiği sırada gözaltına alındı. EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan da Yenikent’te tencere tavalarla “Hükümet istifa” diyen emekçiler arasında yer alan partinin Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz’ın gözaltına alındığını duyurdu. Erkan, “Hükümet istifa demek ne zamandan beri suç oldu! İlçe başkanımızı derhal serbest bırakın” dedi.

Eylemde İlçe Başkanı Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu beş EMEP üyesinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Boğaziçili öğrenciler de sokakta

Boğaziçili öğrenciler de Hisarüstü mahallesinde sokağa çıktı, “Hükümet istifa” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER