A3 Haber

CHP’li Hakverdi: Yurtsuz kalan öğrencileri, bugün kullandığınız Saray’a yerleştireceğiz

CHP’li Hakverdi: Yurtsuz kalan öğrencileri, bugün kullandığınız Saray’a yerleştireceğiz

CHP’li Hakverdi: Yurtsuz kalan öğrencileri, bugün kullandığınız Saray’a yerleştireceğiz
Kasım 26
23:52 2021

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşma yapan CHP’li Ali Haydar Hakverdi, seçimden sonra yurtsuz kalan öğrencilerin sorunlarını çözeceklerini açıklayarak, “Yurtsuz kalan öğrenciler bugün saray olarak kullandığınız yere mutlaka ama mutlaka yerleşecek” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı’nın bütçe görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, geçinemeyen yurtsuz öğrencilerin sorunlarını çözeceklerini söyleyerek “Çok az kaldı, sandık geldiğinde yurtsuz kalan öğrenciler bugün saray olarak kullandığınız yere mutlaka ama mutlaka yerleşecek. Şimdiden eşyalarınızı toplamanızı tavsiye ediyorum” dedi.

Hakverdi’nin konuşması şu şekilde:

‘Bilumum muhalefet, hepinizin canı cehenneme. Siz asla ve kat’a bu ülkeye ait değilsiniz ve olamazsınız. Bu kadar mı ülkesinin bekasına kastedilir? Siz hükümete değil ülkeye muhalefet ediyorsunuz, yazıklar olsun. Siz mi ülkeyi yönetmeyi talipsiniz? Hadi oradan müptezeller.’ Bu laflar partili Cumhurbaşkanı’nın başdanışmanı Oktay Saral’a ait. Ben ‘Hadi oradan iktidar’ desem ki asla kendime yakıştırmam. Siz kendinize yakıştırıp, bu beyefendiyi de orada tutuyorsanız, söyleyecek bir sözüm yok. Bugün ‘CHP’li öğrencilerin notundan kırdım’ diyen öğretmen varken atama bekleyen genç kardeşlerime haksızlık edildiğini düşünüyorum. Çok az kaldı, sandık geldiğinde yurtsuz kalan öğrenciler, bugün saray olarak kullandığınız yerleşecek. Şimdiden eşyalarınızı toplamamızı tavsiye ediyorum.

Görüşmelerde söz alan bir başka isim olan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ise, “Kur, kurşun olup asgari ücretliyi, çiftçiyi, halkımızın ekmeğini vurdu. Bu ülkede asgari ücreti Çin’dekinin altına düşürdünüz, memnun musunuz” sorusunu sordu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER