A3 Haber

Rezistans ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgiler

Rezistans ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgiler

Rezistans ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgiler
Kasım 29
10:20 2021

Endüstriyel alanda elektrik enerjisinden ısı enerjisi elde etmek gerekebilir. Bu işlem endüstriyel ürün sayesinde gerçekleşmektedir. İşte bu işlemi sağlayan endüstriyel ürüne rezistans denmektedir.

Kısaca bu ürün endüstriyel alanda kullanılmaktadır. Bu alanın dışında aynı zamanda bu ürün ev aletlerinde ve otomobillerde de kullanılmaktadır. Bu ürünün içinde genellikle demir ve krom gibi maddeler bulunmaktadır. Bu ürünlerde ani ısı değişimleri olabilmektedir. Bu duruma karşılıkta bu endüstriyel ürünler mukavemet gücü yüksek olacak şekilde tasarlanmıştır.

Rezistans Endüstriyel Ürünler Hakkında

Elektrik enerjisinden ısı enerjisi üretmek için kullanılan rezistans endüstriyel ürününün belirli bir çalışma prensibi, özellikleri, kullanım alanları ve bu alanlara göre de çeşitleri bulunmaktadır.

Bu ürünler hem günlük yaşamda hem de endüstriyel alanlarda kullanılmaktadır. Örneğin plaka şekilde olanlar, fişek şeklinde olanlar kelepçesi seramik olanlar ve elyaf yanmaz kablolardan oluşanlar bu ürünlere örnek verilebilir.

Bu iletkenlerin yaşamın pek çok alanında kullanılmasının sebebi ise en düşük maliyetle ısı elde edilmesini sağlamasıdır. Örneğin fişek denilen çeşidi 220 – 240 W aralığında yer almaktadır. Bu iletken en güçlü ve en kullanışlı çeşididir. Isı kontrol cihazlarıyla beraber kelepçe meme olan çeşitleri de sıkça kullanılmaktadır.

Rezistans Endüstriyel Ürünler Nasıl Çalışmaktadır?

Uç kısmında genel olarak iki adet fiş girişi bulunan rezistans ürünleri nötr fazlar sayesinde her iki uca da gerilim uygular ve elektrik verir.

Bu ürünlerin ısıya karşı direnç göstermesinin nedeni ise krom, demir ve alüminyum gibi ısıya dayanıklı maddelerden üretilmesidir. Bu maddeler sayesinde belirli bir zamandan sonra elektrik enerjisi ısıya çevrilmektedir.

Bu ürünlerin çalışma prensibi için ampullerle aynıdır diyebiliriz. Tek fark ise ampullerin bu endüstriyel üründeki gibi ısıya karşı dayanıklı maddelerden üretilmemesidir. Bu yüzden ampuller çatlama ve patlama yapabilmektedir.

Rezistans Endüstriyel Ürünler Ne İşe Yarar?

Elektriğin üretip ısı enerjisine dönüşmesini sağlayan rezistans ürünleri birçok farklı alanlarda kullanılarak düşük maliyetle mukavva gücü yüksek iletken olma özellikleri sayesinde yüksek kalitede düşük ekonomide ısı enerjisi elde etme işine yaramaktadır.

Rezistans Endüstriyel Ürünler Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?

Fabrikalar, üretim tesisleri, tekstil atölyeleri rezistans endüstriyel ürünlerinin çeşitleriyle beraber en çok kullanıldığı endüstri alanlarıdır. Bunun dışında ev aletlerinde kullandığımız ütü, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buz dolabı gibi çeşitli araçlarda da bu endüstriyel ürünün çeşitli tarzlarını görmek mümkündür. Tost makinesi, elektrikli sobalar, su ısıtıcısı, fırın, saç kurutma makinesi gibi görüldüğü taktirde ısı veren her türlü elektrikli ev aletlerinde kullanılmaktadır.

Aynı zamanda bu ürünlerin ticari ve endüstriyel ihtiyaçlar için de farklı kullanım alanları söz konusudur. Buna örnek olarak oteli pansiyon gibi işletmelerde yiyecekleri sıcak tutabilmek adına kullanılan ürünler verilebilir. Otomotiv sektöründeki ısınma işlemlerinde kullanılan ürünler de bu alana örnektir.

Rezistans Endüstriyel Ürünlerin Çeşitleri

Bu ürünlerin kullanım alanları fiziksel özelliklerinin ve ısı bakımından kullanılan faktörlerinin değişmesine neden olmuştur. Bu durum aynı zamanda ürün çeşitliliğini de beraberinde getirmiştir.

Boru iç hadde çeşidi, açık büfe çeşidi, telli kaset ısıtıcılar, kalıp çeşidi, boru çeşidi, esnek monifold çeşidi, sıcak yolluk çeşidi, fişek çeşidi, sess enerji tasarruflu çeşidi, hava soğutmalı kabinli çeşidi, kelepçe çeşidi ve nozul yani meme çeşidi rezistans endüstriyel ürünlerin çeşitli alanlarda kullanılan tarzlarıdır. Bu çeşitler arasında yer alan kalıp çeşidi ise kendi arasında mika plaka, payetli mika, pleytsiz seramik ve pleytli seramik şekilde kategorilere ayrılmaktadır.

Bu çeşitlere ve daha fazlasına alanda uzman firma olan https://www.serrezistans.com/ sitesinden ulaşabilirsiniz. Bu firmanın bu alandaki ürünlerinde açık büfe, asit banyo, meme, kelepçe, hava soğutmalı, fişek, sıcak yollu, kalıp, boru içi hadde gibi tüm çeşitlerine rastlayabilirsiniz. Bu sayede sizin için hangisi gerekliyse o ürünü ekonomik fiyatlarla satın alabilirsiniz.

İlgili firmanın bu alandaki ürünleri bol ürün çeşitliliğinin yanında uygun maliyetli sunulmaktadır. Elbette ki fiyatlar çeşide, kullanım alanına, ürünün fiziksel özelliklerine ve kriterlerine göre değişkenlik göstermektedir. Firmanın https://www.serrezistans.com sitesinden ilgili ürünü seçtikten sonra net bir fiyat alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken siteye iletişim sayfasındaki formu doldurarak teklif iletmeniz olacaktır.

Aynı zamanda site içinde firmanın iletişim numaraları ve mail adresleri de bulunmaktadır. Bu şekilde de ilgili ürüne ulaşabilmek adına firmayla iletişim sağlayabilirsiniz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER