A3 Haber

Uludağ’da mahsur kalan üç kişiye 14 saat sonra ulaşıldı

Uludağ’da mahsur kalan üç kişiye 14 saat sonra ulaşıldı

Uludağ’da mahsur kalan üç kişiye 14 saat sonra ulaşıldı
Aralık 06
08:30 2021

 

Bursa’da dün saat 13.00 sıralarında gezmek için Uludağ’a gelen ve küçük zirve ile büyük zirve arasında bir kişinin ayağının burkulması sonucu mahsur kalan ç kişi için arama-kurtarma çalışması devam ediyor.

Ekipler, eksi beş derece sıcaklıkta mahsur kalan üç kişiye ulaşmaya çalışırken, yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü bölgede ilerlemekte güçlük çekiyor. Arama-kurtarma çalışmasının yaklaşık 100 kişilik personel ile sürdürüldüğü belirtildi.

Öte yandan mahsur kalan kişilerin 36 yaşındaki Ahmet Çakırer, 48 yaşındaki Ali Can ve 49 yaşındaki Ömür Büyüköztürk olduğu belirlendi. Ömür Büyüköztürk’ün tırmanış yaptıkları sırada çektiği görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı ortaya çıktı.

OMUR BUYUKOZTURK’UN SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIGI PAYLASIMDA MAHSUR KALAN 3 ARKADASIN TIRMANIS YAPTIKLARI SIRADA GORUNTULER DIKKAT CEKTI. FOTO BURSA-DHA

14 saat sonra ulaşıldı

Mahsur kalan üç kişiye 14 saat sonra arama kurtarma ekipleri tarafından ulaşıldı. Hava sıcaklığının eksi beş dereceye kadar düştüğü bölgede soğuktan korunmak için kardan mağara yaparak hayatta kalmayı başaran Ahmet Çakırer, Ali Can ve Ömür Büyüköztürk’ün sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, ayağı burkulan Ali Can’ın yürümekte zorlanması nedeniyle iniş yoluna günün aydınlanması ile geçileceği öğrenildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER