A3 Haber

Beyaz Saray’dan açıklama: Ukrayna’ya silah yardımı yapacağız

Beyaz Saray’dan açıklama: Ukrayna’ya silah yardımı yapacağız

Beyaz Saray’dan açıklama: Ukrayna’ya silah yardımı yapacağız
Aralık 07
23:49 2021

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Biden’ın Rusya lideri Putin ile görüşmesinde ABD’nin Ukrayna’ya silah yardımı yapacağını söylediğini ifade etti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında video konferans yoluyla gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Sullivan, düzenlediği basın toplantısında, görüşmenin ana konusunun Ukrayna olduğunu dile getirerek Biden’ın Putin’e karşı net olduğunu öne sürdü.

“Biden, ABD’nin Ukrayna’nın egemenliğine olan desteğini teyit etti” diye konuşan Sullivan, “ABD, Putin’in Ukrayna’yı işgal etme kararı verdiğine hala inanmıyor” ifadesini kullandı.

Sullivan, “Biden, Putin’e Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi halinde ABD’in Kiev’e ilave savunma yardımı yapacağını söyledi. Putin, Kuzey Akım-2’de gazın aktığını görmek istiyorsa Ukrayna’yı işgal etmemeli” ifadelerini kullandı.

Sullivan, Biden’ın ABD ve Rusya’da işlevsel diplomatik misyonlar oluşturmaya açık olduğunu, ancak bu konuda Putin’e taahhüt vermediğini dile getiren yetkili, ayrıca liderlerin İran konusunda da iyi ve verimli bir görüşme yürüttüğünü de sözlerine ekledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkanı Biden’ın bugün video-konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği görüşme Moskova saatiyle 20.10’da (TSİ ile aynı) sona ermiş, görüşme iki saatten fazla sürmüştü.

Görüşme, Ukrayna’nın doğusunda gerilimin arttığı bir döneme denk geliyor. Kiev’in bu yığınağına karşı Rusya’nın da Ukrayna sınırına konuşlandırdığı güçlerin sayısını artırması, Batılı ülkelerin bir defa daha “Rusya, Ukrayna’yı işgal edecek” şeklinde savlar ortaya atmasına neden oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER