A3 Haber

İzmir Kınık’ta maden ocağında patlama: Çok sayıda yaralı var

İzmir Kınık’ta maden ocağında patlama: Çok sayıda yaralı var

İzmir Kınık’ta maden ocağında patlama: Çok sayıda yaralı var
Aralık 18
23:01 2021

İzmir’in Kınık ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Kınık Kaymakamlığı, olayda 35 kişinin yaralandığını duyurdu.

İzmir’in Kınık ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen göçükte dumandan etkilenen işçiler çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçedeki bir kömür ocağında meydana gelen göçüğün ardından olay yerine sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, can kaybı olmadığını, işçilerin hafif şekilde yaralandığını aktardı.

Twitter hesabından açıklama yapan Köşger, “İlimiz Kınık ilçesinde bir kömür madeni işletmesinde kısmi bir göçük olduğu ilk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı kimse olmadığı 8 hafif yaralının 112 ekiplerince Kınık ve Bergama Devlet Hastanelerine sevk edildiği hususu kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadelerini kullandı.

“Göçük altında kalan vatandaşımız yok”

Vali Köşger, bir sonraki açıklamasında ise yaralı sayısının 22 olduğu bilgisini paylaştı. Köşger, “Kınık ilçemizde meydana gelen kısmi maden göçüğünde maden tümüyle tahliye edilmiş olup: Göçük altında kalan vatandaşımız yok. Vefat eden veya ağır yaralı vatandaşımız yok. Bir kısmı ayakta tedavi olmak üzere Kınık ve Soma Devlet Hastanelerinde 22 vatandaşımız hafif yaralıdır” dedi.

Kınık Kaymakamlığı: 35 yaralımız bulunmaktadır

Kınık Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise yaralı sayısının 35 olduğu ifade edildi. Açıklamada, “Polyak Eynez Madeninde meydana gelen maden kazasında şu ana kadar 35 yaralımız bulunmaktadır. Maden sahasında kurtarılmayı bekleyen vatandaşımız bulunmamaktadır. Can kaybımız yoktur” denildi.

CHP’li Özgür Özel: Yaralı sayısı 50

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise yaralı sayısının 50 olduğunu ifade etti. Özel, şu ifadeleri kullandı:

  • “Kınık’ta yaşanan maden kazasından etkilenen 50’ye yakın yaralı civar hastanelerde tedavi altında. Can kaybı yaşanmaması tek tesellimiz, tedavisi devam eden kardeşlerime acil şifalar diliyorum. Madenlerdeki iş güvenliği konusundaki uyarılarımızın bir kez daha altını çiziyorum.”

CHP heyeti bölgeye hareket ediyor

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, sosyal medya hesabı üzerinden CHP heyetinin bölgeye hareket ettiğini bildirdi. Adıgüzel, “İzmir Kınık’ta madende göçük.. Henüz doğrulanmayan ölü ve yaralı bilgisi geliyor. Grup başkan vekilimiz Özgür Özel ve milletvekillerimiz bölgeye hareket etti. Dilerim kötü haberler almayız emekçi kardeşlerimizden..” ifadelerine yer verdi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER