A3 Haber

Ülkücüler kitap fuarını basıp Selahattin Demirtaş’ın kitaplarını yerlere fırlattı

Ülkücüler kitap fuarını basıp Selahattin Demirtaş’ın kitaplarını yerlere fırlattı

Ülkücüler kitap fuarını basıp Selahattin Demirtaş’ın kitaplarını yerlere fırlattı
Aralık 20
23:47 2021

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde açılan kitap fuarına saldıran bir grup ülkücü, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kitaplarını yerlere fırlattı. Arbedenin ardından kitaplar stanttan kaldırıldı.

Safranbolu ilçesinin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınışının 27’nci yılı nedeniyle Safranbolu Belediyesi, Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde 17 Aralık günü kitap fuarı açtı. Fuarda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ait Devran, Efsun, Seher ve Leylan adlı kitaplarının yer aldığını öğrenen bir grup ülkücü, bugün öğle saatlerinde fuarı basarak  yetkilisiyle tartıştı. Saldırganlar, kitapları yayınevi temsilcisinin üzerine attı. Olay yerine gelen polis ekipleri, altı kişiyi ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

Safranbolu Belediye Başkanı CHP’li Elif Köse, “Ülkü Ocakları’ndaki arkadaşlar, bu kitabın buradaki varlığından rahatsız olarak buraya bir baskın yapmışlar. Maalesef bir arbede yaşandı burada, yani kitap fuarında yaşanmaması gereken bir şeydi, hiç yakışmadı tabii ki. Ben, herkesi sağduyuya davet ediyorum” dedi.

Kitapların kaldırıldığını söyleyen Başkan Köse, “Bu rahatsızlığı fark ettikten sonra kitapların burada olduğunu fark ettikten sonra yayınevi ile konuşup bu kitapları kaldırmalarını istedik. Devletin izniyle bastırılmış kitaplar bunlar ama biz bu konuda yine de hassasiyeti göz önünde bulundurarak, kitapları kaldırttırdık. Biz fark etseydik daha önceden de bu konudaki hassasiyeti göz önünde bulundurarak zaten müdahale ederdik. Burada hiç kimse de bizim milliyetçiliğimizi de sorgulamasın lütfen” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER