A3 Haber

Prof. Ceyhan açıkladı: Karantina süreleri neden düşürüldü?

Prof. Ceyhan açıkladı: Karantina süreleri neden düşürüldü?

Prof. Ceyhan açıkladı: Karantina süreleri neden düşürüldü?
Ocak 05
23:33 2022

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın pozitif vakalarda karantinanın yedi güne indirilmesi hakkında yaptığı açıklamaya ilk yorum Prof. Mehmet Ceyhan’dan geldi. Ceyhan, bulaş riskinin ortadan kalkmadığını ancak “işlerin yürümesi” için böyle bir karar alındığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Pozitif vakaların karantina süresi yedi gün oldu” açıklaması yaptı.

Bakan Fahrettin Koca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

  • “Karantina sürelerinin mevcut koşullar dikkate alındığında yeniden düzenlenmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. 7’nci günden sonra hafif ya da semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer. Pozitif vakalar 5’inci gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erer. Temaslı kişiler, son üç ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz.”

Ceyhan’dan açıklama

Bakan Koca tarafından yapılan duyuruya ilk yorum Prof. Mehmet Ceyhan’dan geldi. Ceyhan, izolasyon süresinin yedi güne indirilmesinin bulaş riskinin ortadan kalkması olmadığını söyledi.

Prof. Ceyhan Twitter paylaşımında söz konusu kararı şöyle değerlendirdi:

  • “İzolasyon süresinin yedi güne indirilmesinin (bazı ülkelerde test kontrollü beş gün, bazı ülkelerde test kontrolsüz beş gün, bazı ülkelerde yedi, bazı ülkelerde 10 gün) nedeni bu süre sonunda bulaş riskinin ortadan kalkması değil, biraz bulaş riskini göze alıp işlerin yürümesini sağlamaktır.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER