A3 Haber

“Vahşi Arman” Kazakistan’da “protestoları organize ettiği” iddiasıyla gözaltına alındı: Türkiye ile dikkat çeken bağlantıları…

“Vahşi Arman” Kazakistan’da “protestoları organize ettiği” iddiasıyla gözaltına alındı: Türkiye ile dikkat çeken bağlantıları…

“Vahşi Arman” Kazakistan’da “protestoları organize ettiği” iddiasıyla gözaltına alındı: Türkiye ile dikkat çeken bağlantıları…
Ocak 07
20:01 2022

“Vahşi Arman” lakaplı Kazak suç örgütü lideri Arman Dikiy, Kazakistan’da gözaltına alındı. Dikiy’in ülkedeki protestoculara destek verdiği için gözaltına alındığı belirtiliyor. Gözaltına alınmasıyla gündeme gelen Dikiy’in Türkiye ile bağlantıları da dikkat çekiyor.

Rus medyasında yer alan haberlere göre; Kazakistan’daki terörle mücadele ekipleri Dikiy’in gözaltına aldığını bildirdi. Dikiy’in protestolar sırasında sokağa çıktığı ve halka sokağa çıkma çağrısı yaptığı belirtiliyor. Haberde ayrıca, ‘suç elebaşı’ olarak nitelenen Dikiy hakkında, “Türkiye’ye odaklanmış ve yerel siyaset kurumuyla bağlı olduğu” ifadeleri kullanılıyor.

Vahşi Arman’ın, sık sık Türkiye’yi ziyaret ettiği, burada bir süre yaşadığı ve Alaattin Çakıcı ile Sedat Peker gibi suç örgütü liderliği yapmış isimler ile görüntüler verdiği ortaya çıkmıştı.

Suç dünyasının yükselen yıldızı 

BirGün gazetesi yazarı Bahadır Özgür’ün sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilerde Dikiy’e dair dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. Kazakistan’dan Türkiye’ye uzanan “suç ayağını” konu alan Özgür, Vahşi Arman’dan “Kazakistan organize suç dünyasının ‘yükselen yıldızı’ olduğu” yönündeki iddialara da değindi.

“Lotu Guli” ve Çavuşoğlu…

Dikiy’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile geçmişte fotoğraf paylaştığını belirten gazeteci Özgür, sayısız cinayetin zanlısı olan 19 Ağustos 2020’de Antalya’da öldürülen ‘Lotu Guli’ lakaplı Azerbaycanlı mafya lideri Nadir Salifov ile ilişkisine de dikkat çekti.

Vahşi Arman ile Türkiye’de öldürülen Guli’nin ilişkisini paylaştığı fotoğrafla anlatan Bahadır Özgür, “Süleyman Soylu’nun (İçişleri Bakanı) TRT ekranından, ‘En azılı mafya’ dediği; Peker’in ‘2018’de yakalandı ama Ağar bıraktırdı’ iddiasında bulunduğu, 2020’de Antalya’da öldürülen Guli’nin yakın dostuydu. İstanbul’da bol bol hatıra fotoları var. Bir de Boğaz’da kurşun ata ata yaptıkları yat gezisi” ifadelerini kullandı.

“Sedat Peker de çok sever kendisini”

Özgür, paylaştığı diğer fotoğraflar Sedat Peker ve Arman aynı karede. Özgür, paylaştığı karelere, “Sedat Peker de çok sever kendisini. Bir kaftan hediye etmişlerdi. Peker yurtdışına çıkıp videolara başlayınca kaftan kime geçti peki? Elbette Alaattin Çakıcı’ya” notunu düştü.

Çakıcı’yla da fotoğrafı var

Özgür, Vahşi Arman’ın bir diğer organize suç örgütü elebaşı olan Alaattin Çakıcı ile olan görüntülerini de paylaştı. Görüntülerde Arman, Sedat Peker’e hediye ettiği kaftanın bir benzerini de Çakıcı’ya hediye ediyor. Fotoğrafları paylaşan Özgür, “2021’in Mart ayında Guli’nin kardeşi Nadir Salifov ile özel bir jetle Türkiye’ye gelip, kaftanı Çakıcı’ya hediye etmişlerdi” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER