A3 Haber

Kazakistan’da ulusal yas ilan edildi, Almatı’da internet erişimi yeniden sağlandı

Kazakistan’da ulusal yas ilan edildi, Almatı’da internet erişimi yeniden sağlandı

Kazakistan’da ulusal yas ilan edildi, Almatı’da internet erişimi yeniden sağlandı
Ocak 10
09:54 2022

Kazakistan’ın en büyük kenti Almatı’da beş gün kesik olan internete bugün itibarıyla erişim sağlandı.

Ülkenin yaklaşık 1 milyon 800 bin nüfuslu eski başkenti ve finans merkezinde, yerli ve yabancı internet sitelerine yeniden girilebiliyor.

Kazakistan’da 2 Ocak’ta sıvılaştırılmış petrol gazına (LPG) yapılan zamların protesto edildiği gösteriler hızla büyümüş, Almatı’da Çarşamba günü internete erişim kesilmişti.

Protestocular bazı kentlerde hükümet binalarını kısa süreliğine ele geçirmiş ya da bazı binaları kundaklamıştı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, 1991’de bağımsızlığını ilan etmesi sonrası en büyük gösterilere sahne olan Kazakistan’da bugün ulusal yas ilan edildi.

“Hepsi ölene kadar devam edeceğiz!”

Kazakistan Savunma Bakanı Yardımcısı Sultan Kamaletdinov, ülkede durumun istikrara kavuştuğunu ve kontrol altına alındığını belirterek, “Halihazırda terörle mücadele operasyonları sürüyor ve operasyonlar teröristler tamamen öldürülene kadar devam edecek” ifadelerini kullandı. Kamaletdinov ayrıca, Kazakistan halkına verdiği desteklerinden dolayı KGAÖ barış gücüne teşekkür etti.

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Barış Gücü Komutanı Andrey  Serdyukov ise yaptığı açıklamada, KGAÖ Konseyi kararı uyarınca kolektif barış gücünün Kazakistan topraklarına konuşlandırılmasının tamamlandığını belirtti. Halihazırda barış gücünün önemli idari, askeri ve sosyal önem arz eden binaları koruma altına aldığını ifade eden Serdyukov, barış gücü görevinin durum tamamen istikrara kavuşana kadar devam edeceğini dile getirdi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER