A3 Haber

Fuhuş yapılan masaj salonunun ortağı çıkan polis tutuklandı

Fuhuş yapılan masaj salonunun ortağı çıkan polis tutuklandı

Fuhuş yapılan masaj salonunun ortağı çıkan polis tutuklandı
Şubat 02
11:07 2022

Van’da fuhuş yapıldığı gerekçesiyle basılan masaj salonunu işlettiği ileri sürülen ve cinsel saldırıyla suçlanan polislerden biri tutuklandı, diğeri tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.

Van’da fuhuş yaptırılan masaj salonunun ortağı olmakla suçlanan polislerden biri tutuklanırken, diğeri serbest bırakıldı. Van Valiliği de olayla ilgili açıklama yaptı.

Van’da 16 Ocak’ta Şerefiye Mahallesi’nde bulunan bir masaj salonunda çalışan kadınların cinsel saldırıya uğradığı ve zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, adrese baskın düzenledi. Baskında ikisi polis 6 kişi gözaltına alındı.

Kadının ifadesi: Polisler işletmeye ortak 

Masaj salonunda daha önce çalışan bir kadın emniyete verdiği ifadede; salonun 2 ortağının polis olduğunu, yapılacak herhangi bir operasyonun bilgisini önceden alarak önlem aldıklarını, polislerin salonda çalışan kadınlara tecavüz ettiğini ve fuhuşa zorladığını belirtti. S.A. isimli kadının 19 Ağustos 2021 tarihinde Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği ifade de, polis İbrahim Y.’nin fuhuş yapılan masaj salonunda ortaklık payının yüzde 40 olduğunu ve istihbarattan polislerin de işin içinde olduğunu söyledi.

“Başka mekanları da var”

S.A. ifadesinin devamında, İbrahim Y. adlı polisin fuhuş yapılan başka bir yere daha ortak olduğu ve yüzde 25 payının bulunduğunu söyleyerek, “Ortakların tamamı bu durumdan haberdardır ve bu yüzden polis baskınına karşı önlem almaktadırlar” dedi.

Van Valiliği’nden açıklama

Valilik, gözaltına alınan polislerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

16 Ocak’ta ilimiz merkezli fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etme suçlarından yapılan operasyonda 2’si polis memuru olmak üzere toplam 6 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltı süresinin dolması ile 19 Ocak’ta mevcutlu olarak adliyeye sevk edilen 2 polis memurundan biri tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Diğer şüpheli adli kontrol kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Her iki personel aynı gün görevden uzaklaştırılarak, haklarında idari soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma titizlikle devam etmekte olup dijital veri incelemeleri sonucunda elde edilen bilgi ve bulgular doğrultusunda soruşturma genişletilecektir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER