A3 Haber

Batılı liderler Erdoğan’a geçmiş olsun mesajı göndermedi

Batılı liderler Erdoğan’a geçmiş olsun mesajı göndermedi

Batılı liderler Erdoğan’a geçmiş olsun mesajı göndermedi
Şubat 07
15:09 2022

Dünya liderleri kendisinin ve eşinin Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a geçmiş olsun dileği gönderirken, birçok Batılı liderin geçmiş olsun dememesi dikkat çekti.

Erdoğan, kendisinin ve eşi Emine Erdoğan’ın koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurarak “Dualarınızı bekliyoruz” demişti. Dünyadan pek çok lider, peş peşe geçmiş olsun mesajları gönderdi.

İsrail, Rusya, Katar, Yunanistan geçmiş olsun dedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Erdoğan ve eşine geçmiş olsun dileklerini ileten liderler arasında yer aldı. Ayrıca Irak, Etiyopya, Bosna-Hersek, Gürcistan, Kazakistan, Sırbistan, Guatemala, Kosova, Pakistan ve Somali liderleri de Erdoğan’a geçmiş olsun mesajı gönderdi.

ABD ve Avrupa’dan mesaj yok

Öte yandan Erdoğan’ın son dönemde ilişkilerde gerilim yaşadığı ABD ve Avrupa’nın birçok ülkesinin liderinden geçmiş olsun mesajı almaması dikkat çekti. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Erdoğan ve eşine geçmiş olsun dileklerini iletirken Başkan Joe Biden sessizliğini korudu. Geçmiş olsun dileklerine resmi Twitter hesabından teşekkür eden Erdoğan’ın adını andığı ülkeler arasında Yunanistan dışında hiçbir Avrupa Birliği ülkesinden lider ya da yetkili yer almadı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER