A3 Haber

Gelinen nokta: Türkiye’de “boş baklava” satışları başladı

Gelinen nokta: Türkiye’de “boş baklava” satışları başladı

Gelinen nokta: Türkiye’de “boş baklava” satışları başladı
Şubat 10
20:55 2022

Yurttaşın alım gücü her geçen gün düşerken, esnaf da artan maliyetlerine rağmen satışlarını düşürmemek için çare arayışına girdi. Bir tatlıcı hem alım gücü düşen vatandaşların alabilmesi için hem de satışlarını artırmak amacıyla içinde herhangi bir malzeme bulunmayan “boş baklava” yapıp satmaya başladı.

Gıdadan giyime, enerjiden akaryakıta kadar birçok ürünün fiyatı fahiş şekilde arttı. Bu durum alım gücünü düşürürken, maliyeti artan esnafın da satışını düşürdü. Hem maliyetlerin hem de ceviz ve fıstık gibi tatlı yapımında kullanılan kuruyemiş ürünlerinin fiyatının artmasının ardından, içinde herhangi bir ürünün olmadığı “boş baklava” üretildi.

Bir tatlıcının satışına başladığı “boş baklava” sosyal medyanın gündemine oturdu.

Özgür Demirtaş: Bunu da gördüm

Ekonomist Özgür Demirtaş görüntüyü paylaşarak, “Bunu da gördüm. İçini ucuz olsun diye evde mi hazırlıyorsun anlamadım” ifadelerine yer verdi.

Yazar Can Yılmaz ise, “İçeriği yiyenin hayal gücüne bırakılmış harika bir deneyim? Müthiş bir Ar-ge ürünü. Tebrik ediyorum. Bir üst ürün, 7.90.-TL ile boş kutu olmalı, içini doldurmak yine size bırakılıyor” diye yazdı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir fotoğrafa “Bunu da gördük, boş baklava…” notunu düştü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER