A3 Haber

Görevi devretmeyi reddeden Libya Başbakanı Dibeybe’ye suikast girişimi

Görevi devretmeyi reddeden Libya Başbakanı Dibeybe’ye suikast girişimi

Görevi devretmeyi reddeden Libya Başbakanı Dibeybe’ye suikast girişimi
Şubat 10
08:49 2022

Libya Başbakanı Abdulhamid el-Dibeybe’ye yönelik suikast girişimi gerçekleşti.

El Cezire’nin Libyalı kaynaklara dayandırdığı haberinde, başkent Trablus’ta Dibeybe’nin aracının silahlı saldırıya uğradığı ancak Dibeybe’nin yara almadan kurtulduğu ifade edildi.

Saldırganların kaçtığı ve kimliklerine ilişkin henüz bilgi bulunmadığı belirtilirken, Libya Başsavcısının da olayla ilgili inceleme başlattığı aktarıldı.

Öte yandan Libya Temsilciler Meclisinin bugün geçiş hükümetine liderlik etmesi için seçtiği yeni başbakanı duyurması bekleniyor.

Başbakan Abdulhamid Dibeybe’yi değiştirme girişimi, 24 Aralık’ta yapılması planlanan seçimler gerçekleşmedikten ve yeni bir takvim netleşmedikten sonra gündeme gelmişti.

Milletvekilleri, Dibeybe’nin yetkisinin 24 Aralık itibariyle bittiğini savunurken Dibeybe salı günü yaptığı açıklamayla görevi devretmeyi reddetti.

Reuters’a konuşan bir kaynak, suikast girişiminin Dibeybe’nin eve döndüğü sırada meydana geldiğini belirtti. Kaynak, saldırganların kaçtığını ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Aktarılana göre suikast girişiminde bulunanlar, başkent Trablus’ta evine gitmekte olan Dibeybe’nin arabasına ateş açtı.

Libya’da yönetimde gerilim tırmanıyor. Libya Temsilciler Meclisi’nin bugün geçiş hükümetine liderlik etmesi için seçtiği yeni başbakanı duyurması bekleniyor. Açıklamadan sonra ülkede yeni bir iktidar kavgası ve buna bağlı çatışmalar yaşanabileceğinden endişe ediliyor.

Başbakan Abdulhamid Dibeybe’yi değiştirme girişimi, 24 Aralık’ta yapılması planlanan demokratik seçimler gerçekleşmedikten ve yeni bir takvim netleşmedikten sonra gündeme gelmişti. Milletvekilleri Dibeybe’nin yetkisinin 24 Aralık itibariyle bittiğini savunurken Libya lideri görevi devretmeyi reddetti.

Dibeybe salı günü iktidarı devretmeyeceğini söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER