A3 Haber

Liderlerin ardından altı partinin Ankara il başkanları da yemekte buluştu

Liderlerin ardından altı partinin Ankara il başkanları da yemekte buluştu

Liderlerin ardından altı partinin Ankara il başkanları da yemekte buluştu
Şubat 17
22:12 2022

Ankara Çankaya’da bir yemekte buluşan CHP, İYİ Parti, Saadet, Demokrat Parti, Gelecek ve DEVA Partisi il başkanları “Genel Başkanlarımızın iradesi doğrultusunda var gücümüzle sahada olacağız” dedi.

CHP, İYİ Parti, Saadet, Demokrat Parti, Gelecek ve DEVA Partisi liderinin 12 Şubat’ta gerçekleştirdiği toplantının ardından bu kez altı partinin Ankara il başkanları bir araya geldi. Yapılan açıklamada, “Genel Başkanlarımızın iradesi doğrultusunda var gücümüzle sahada olacağız“ denildi.

Ankara Çankaya’da bir yemekte buluşan il başkanları yaptıkları görüşmeyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 12 Şubat 2022’de yapılan liderler buluşması için “Türkiye tarihi bir güne tanıklık etti“ denilen açıklamada şu değerlendirmeler yapıldı:

  • Cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizi yaşanırken bir masa etrafında gerçekleşen bu buluşmadan yansıyan fotoğraf karesi bile milyonların kalbinin umutla dolmasını sağladı. Çünkü o masada, yıllardır ülkemizi yoran kutuplaştırmayı bir kenara bırakıp istişare ve uzlaşmayı esas alan bir anlayış vardı. Tüm farklılıklarımızla beraber “biz” düşüncesini gerçekleştirme, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, herkesin kendini eşit ve özgür bir vatandaş olarak gördüğü, düşüncelerini özgürce ifade edebildiği, inandığı gibi yaşayabildiği demokratik bir Türkiye sözü vardı. Çünkü o masada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında uygulanan keyfi ve kural tanımaz yönetime karşı, etkin ve katılımcı bir yasama, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim, tarafsız ve bağımsız bir yargı ile kuvvetler ayrılığının tesis edildiği, güçlü, özgürlükçü, demokratik, adil bir sistem inşa etme kararlılığı vardı. Bu çerçevede, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçileceği sözü vardı. Çünkü o masada, bütünüyle milletin refahını, kapsayıcı bir anlayışla ve ivedilikle artırma azmi, vurgusu vardı.

‘Ortak akla inanan 6 siyasi partinin genel başkanının yarının Türkiye’sini inşa etmek için önemli bir adım attığı’ belirtilen açıklamada, “Altı siyasi partinin Ankara il başkanları olarak da genel başkanlarımızın iradesi doğrultusunda var güçle sahada alacağız” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER