A3 Haber

AKP Grup Başkan Vekili Akbaşoğlu, yüzde yedi artış ile yedi kat artışı aynı şey sanıyor!

AKP Grup Başkan Vekili Akbaşoğlu, yüzde yedi artış ile yedi kat artışı aynı şey sanıyor!

AKP Grup Başkan Vekili Akbaşoğlu, yüzde yedi artış ile yedi kat artışı aynı şey sanıyor!
Şubat 21
08:30 2022

AKP’nin Grup Başkan Vekili Mehmet Emin Akbaşoğlu, Türkiye’deki hayat pahalılığından bahsederken Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerini örnek göstererek, yüzde 6-7 oranındaki enflasyonla 150 avroya dolan bir torbanın 750 avroya dolduğunu iddia etti. Program sunucusu Kübra Par’ın hesaplama hatası yaptığı konusundaki uyarısına rağmen AKP’li Akbaşoğlu hatasını kabul etmeyerek yanlışta inadını sürdürdü.

HaberTürk yayınına katılan AKP’li Akbaşoğlu, enflasyona ilişkin konuşurken, “Türkiye’de yaşadığımız Avrupa ile Amerika ile kıyas etmek gerektiğini sonuç itibariyle Türkiye’yi etkileyen Türk insanını etkileyen kriz olmadığını… Dolayısıyla bugün 150 avroya dolan bir poşet Fransa’da, Almanya’da 750 avroya doluyor. Dolayısıyla yüzde 6-7 oranında, yani yüzde 1’ler dolayındayken altı yedi kat artış oldu’’ dedi.

Kübra Par, “Yüzde 6-7 artıyorsa o kadar fark olmaz, 150 avroda 750 avroya çıkmaz” sözleriyle araya girdi. Akbaşoğlu açılamasına devam etmesi üzerine Kübra Par, “Sonradan bu açıklamalar sosyal medyada çok kullanılıyor, o yüzden uyarmak istedim” ifadelerini kullandı.

Par, “Dediğinizin olması için enflasyonun yüzde yedi değil, yüzde 200-300 falan olması gerekir” dedi.

Akbaşoğlu ise, “Yüzde beşle, altıyla çarptığınızda zaten o rakamı alırsınız” dedi.

Matematiğe göre 150 avroluk avroluk bir alışverişin 750 avroya yükselmesi için, ülkedeki enflasyon oranının yüzde 400 olması gerekiyor. Yüzde yedilik bir artış ise 150 avroluk bir alışverişin 160,5 avroya yükseltir.

AKP’li Akbaşoğlu’ndan düzeltme

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, sosyal medyada gündem olan enflasyon hesabı hakkında açıklama yaptı. Akbaşoğlu, “Kastımızla lafzımız arasında ortaya çıkan fark nedeniyle farklı değerlendirmeler söz konusu oldu” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, sosyal medyada alay konusu olan enflasyon hesabına ilişkin düzeltme yaptı. Akbaşoğlu, “Yüzdelik oranla ilgili bir enflasyon oranını ifade ederken bir başka boyutuyla 4-5 kat artan fiyatlara vurgu yapmak suretiyle bir beyanım olmuştu” dedi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER