A3 Haber

Petrol fiyatları 8 yılın zirvesinde: Akaryakıta büyük zam yolda!

Petrol fiyatları 8 yılın zirvesinde: Akaryakıta büyük zam yolda!

Petrol fiyatları 8 yılın zirvesinde: Akaryakıta büyük zam yolda!
Mart 02
12:46 2022

Brent petrol fiyatı yüzde 7.25 112 doları aşarak 8 yılın en üst seviyesine yükseldi. Akaryakıta zammın ardı arkası kesilmiyor. Otogaza 24 saat arayla gelen iki zammın ardından benzin ve motorine de zammın kapıda olduğu belirtildi.

Akaryakıta zam dur durak bilmiyor. Otogaza 24 saat arayla ikinci zam gelirken bugün de benzinin ve motorinin fiyatının ciddi oranda artması bekleniyor. Beklenen zam gerçekleşirse bu gece motorine 1 TL 51 kuruş, benzine ise 88 kuruş zam gelecek.

KRT’den Olcay Dilek’in haberine göre, salıyı çarşambaya bağlayan gece itibariyle otogaza 61 kuruş zam yapıldı. Yapılan zammın direkt pompa fiyatlarına yansıyacağı belirtildi. Fiyat artışının ardından otogazın litre satış fiyatı İstanbul’da 10,80 liraya, Ankara’da 10,83 liraya, İzmir’de ise  10,77 liraya yükseldi.

Petrol fiyatları, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin ardından Rus bankalarına uygulanan yaptırımların ham petrol sevkiyatı için finansmanı engellemesi ve bazı işlemcilerin arz sıkışıklığı görülen bir dönemde Rusya’dan yapılan ham petrol sevkiyatlarından kaçınmasıyla yükseldi.

Brent petrol an itibarıyla 8 yılın en yüksek seviyesine yükseldi

Rusya-Ukrayna savaşanın etkisiyle brent petrol yüzde 17 yükselirken, petrolün varil fiyatı 110 doları aşarak yaklaşık 8 yılın zirvesine ulaştı. Petrol fiyatlarının yükselmesinin ardından akaryakıt fiyatlarına zam geleceği öngörülüyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle petrol fiyatları yükselmeye devam ediyor. Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle artan petrol fiyatları gün içinde 110 doları aştı.

Jeopolitik gerilimlerin etkisiyle hafta başında 100 doları aşan ve 105 dolara kadar yükselen brent petrol, bugün itibarıyla 110 dolara kadar yükseldi.

Yükselişte başta Avrupalılar olmak üzere dünya genelinde bir çok firmanın Rus petrolünü satın almak istememesi etkili oldu. ABD basını Rusya’nın piyasanın 20 dolar altında petrol sattığını ancak bu indirime rağmen alıcı bulmakta zorlandığını açıkladı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER