A3 Haber

Rusya’dan Türkiye’deki olası Lavrov-Kuleba görüşmesine yeşil ışık

Rusya’dan Türkiye’deki olası Lavrov-Kuleba görüşmesine yeşil ışık

Rusya’dan Türkiye’deki olası Lavrov-Kuleba görüşmesine yeşil ışık
Mart 04
21:06 2022

Rusya’nın Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Gennadiy Gatilov, Antalya’daki Diplomasi Forumu’nda Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının görüşmesini düzenleme fikrini olumlu karşıladıklarını belirtti.

RIA haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya’nın Cenevre’deki Daimi Temsilcisi Gennady Gatilov, Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları arasında önümüzdeki hafta Türkiye’de bir toplantı düzenleme önerisini memnuniyetle karşıladı.

Gatilov, “Bu iyi bir fikir. Her türlü diyalog, her türlü müzakere iyi bir şey. Her türlü diplomatik temaslar iyi bir şey. Yani bu gerçekleşirse iyi olur” diye konuştu.

Çavuşoğlu: Ukraynalılarla Rusya tarafını en azından bakanlar düzeyinde bir araya getirmek isteriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarına ilişkin olağanüstü nitelikli NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu NATO karargahında düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna ve Rusya tarafını en azından bakanlar düzeyinde Antalya Diplomasi Forumu’nda (ADF) bir araya getirmek istediklerini belirtmişti.

Bakan Çavuşoğlu, “Ukraynalılarla Rusya tarafını en azından bakanlar düzeyinde bir araya getirmek isteriz. Antalya Diplomasi Forumu da buna vesile olursa seviniriz. Öyle görünüyor ki, Sergey Lavrov’la bu forum marjında görüşmek isteyen müttefikler ve dışişleri bakanları da ya da uluslararası örgütlerin temsilcileri de var.” demişti.

Çavuşoğlu, Türkiye hava sahasının açık olmasının yalnızca Türkiye açısından değil, yaptırım uygulayan ülkeler ve onların vatandaşları bakımından da önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu hava sahasının açık olması stratejik ve insani bakımdan önemlidir. O yüzden biz hava sahasını açık tutuyoruz.” ifadesini kullanmıştı.

ADF 11-13 Mart’ta gerçekleşecek

Antalya Diplomasi Forumu 11-13 Mart’ta Antalya’da gerçekleşecek

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER