A3 Haber

İzmir Bayraklı CHP İlçe Başkan adayı Samed Tekin’den kongre sürecine dair açıklamalar

İzmir Bayraklı CHP İlçe Başkan adayı Samed Tekin’den kongre sürecine dair açıklamalar

İzmir Bayraklı CHP İlçe Başkan adayı Samed Tekin’den kongre sürecine dair açıklamalar
Mart 07
15:17 2022

İzmir Bayraklı’da CHP İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Pınar Susmuş’un ilçe yönetiminden 10 ismin istifa etmesi ile birlikte görevden düşürülmesi sonrası tepkiler üst üste geldi. 13 Mart’ta yapılacak CHP Bayraklı İlçe Kongresi için adaylığını ilan eden Samed Tekin, ilçe örgütünün durumu ve kongre süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Bayraklı’da 1 Kasım’da yaşanan toplu istifadan sonra Pınar Susmuş’un yönetimi düşmüş ve 13 Aralık’ta CHP Genel Merkez tarafından Bayraklı’ya Necati Şahin başkanlığındaki kayyum heyeti atanmıştı. İlçe başkanlığı koltuğu için Samed Tekin ve Mehmet Yılmaz’ın ardından bugün ise Serdar Sandal’ın desteklediği iddia edilen CHP Parti Meclisi eski Üyesi Didem Gültekin de adaylığını duyurdu.

13 Mart’ta yapılacak CHP Bayraklı İlçe Kongresi için adaylığını ilan eden Samed Tekin, ilçe örgütünün durumu ve kongre süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tekin’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki; ben çok açık ve net bir şekilde CHP Bayraklı Örgütünün, tabanın, üyenin, delegenin adayıyım.” diye konuşan Tekin, Bayraklı ’da yaşanan sorunlar için taşın altına ellerini sokmaya karar verdiklerini söyledi. Tekin şöyle konuştu:

  • “Zira ben 10 yaşımdan beri Halkevlerinden yetişerek, Cumhuriyet Halk Partisinin gerçek anlamda içinde büyümüş partinin öz evlatlarından biriyim. Dolayısıyla 2 dönem İl Gençlik Kolları Başkanlığı, öncesinde İl Gençlik Kolları yöneticiliği gibi onur duyarak yaptığım görevler oldu. Bu bağlamda partim için üstüme hangi görev düşerse yapmaya hazır olan bir partiliyim. Bunun dışında özellikle Bayraklı özelinde belirtmek istediğim bir konu var. Bayraklı ’da bugüne kadar ki ilçe başkanları ve adayları hep arkalarında örgüt ve tabandan ziyade o dönemin erklerini alarak bu görevlere getirilmişlerdir. Haliyle Bayraklı örgütü arkasında bir erk olmadan, dayandığı tek güç parti tabanı ve örgütü olan bir ilçe başkan adayına alışık değil ve bunun olabileceğine de ilk zamanlar çok fazla inanamadılar. Ancak yola çıktığım bu 3,5 aylık süreçte 400’e yakın delegemizin tamamına yakınıyla bire bir görüşerek Bayraklının 24 mahallesinde delegelerimizin ve üyelerimizin katılımıyla ikişer defa toplantı yaptık ve bir araya geldik. 40’a yakın toplantı yaptık. Bu toplantılarda kendilerine, beni yakından tanımayanlara örgütün iradesi dışında hiçbir iradeye boyun eğmediğimi, tamamen örgütün adayı, tabanın adayı olduğumu açıkça ifade ettim ve artık bu tabanımızda da anlaşıldı ve kabul gördü. Bunun böyle olduğunu, yönetim listesini her mahallede ki delegelerimizin kendi aralarından seçip verecekleri yöneticilerden oluşturacağımızı ifade ederek de ortaya koyduk. Bu bağlamda mahallelerde yaptığımız ikinci toplantılarımızda delegelerimizden ve üyelerimizden yönetimimize önerecekleri yönetici adaylarını seçmesini istedik. Dolayısıyla gerçekten örgütün ve tabanın iradesiyle yola çıktığımızı ve böyle yürüyeceğimizi de açıkça göstermiş olduk.

“Aday olmadığım süreçte de partilime sahip çıktım”

  • Ben 2009 yılından beri İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapıyorum, daha öncesinde başka illerde siyaset yaptım. Özellikle Niğde’de eğitim fakültesi okuduğum yıllarda siyasetin içindeydim. 2009 yılından beri bu 13 yıllık süreçte hiçbir partilimi kapımdan boş çevirmedim. Hangi partilimin neye ihtiyacı varsa gücümün yettiği kadar yanlarında oldum sahip çıkmaya çalıştım. Sırf partilim olduğu için tanımadığım halde, tanıdığım bir başka partili aracılığı ile onun ismini vererek sabahın 4’ünde beni arayıp emniyete gelmemi isteyen partilim için kalkıp gittim. Sabahın 10una kadar savcılığa çıkmayı birlikte bekledim. Sorgu hakimine sevk edilirken yanında oldum ve akşam 5’te o partilimi oradan alarak tutuksuz halde birlikte oradan ayrıldım. Yine Bayraklımızda kendisi ve çocukları eşinden şiddet gören bir hanımefendi için benden ricacı olan bir partilimizin bu talebini sırf partilime sahip çıkabilmek için kabul edip üç gün içerisinde ilgili mahkemenin hakimiyle de bire bir görüşmek de dahil olmak üzere, elimden geleni yaparak o kadınımızı ve çocuklarını, şiddet uygulayan o insan müsveddesinden kurtarıp rahata ermelerini sağladım. Bu ve benzeri örnekler benim 13 yıldır defalarca yaptıklarımın sadece bir kaçıdır. Bunları söyleyerek şunları anlatmaya çalışıyorum, ben sadece aday olduğum zaman ortaya çıkıp sadece oy almak için partilimle ilgilenen biri değilim. Hiçbir yere aday olmadığım süreçte de partilime sahip çıktım, seçimin sonucu ne olursa olsun da partilime çıkmaya devam edeceğim. Bunu beni yakından tanıyanlar ve birçok partilim çok iyi bilir.

“Takdiri delegemizin vicdanına bırakıyorum”

  • Önemle belirtmek istediğim diğer bir konu da; çok zor bir seçim bölgesi olan Bayraklı’ya hem merkez mahalleler hem de “yukarıki mahalleler” dediğimiz mahalleleri bilen, o mahallelerin üyelerini tanıyan onların dertleriyle dertlenip sorunlarına çözüm bulmaya çalışan bir başkan adayı olarak bu seçimde yarışıyorum. 2019 yılında İzmir’e gelmiş oturduğu mahalleyi bile tanımayan, Bayraklı’nın mahallelerini bilmeyen, Bayraklı’nın siyasi yapısından bir haber olan aslında tarafsız olması gerekirken sayın belediye başkanının isteği ve desteği ile aday olanlar, sadece seçim dönemlerinde belediye başkanlığına iki defa aday olup her seçimde aday olarak çıkanlar bir tarafta dururken, diğer tarafta Bayraklının tüm mahallelerini çok iyi bilen, hiçbir yere aday olmadığı, hiçbir beklentisi olmadığı zamanda da partilisine ve örgütlüsüne sahip çıkan Avukat Samed Tekin bir tarafta. Artık takdiri delegemizin vicdanına bırakıyorum. Hatta ben bugüne kadar hiçbir adayla ilgili olumsuz tek bir kelime dahi kullanmamışken maalesef rakiplerim benim çekileceğim, ya da kendileriyle birleşeceğim yönünde asılsız, doğru olmadığını kendilerinin de çok iyi bildikleri söylentileri oluşturmaya çalışıyorlar. Bu CHP’liliğe de partimize de yakışmayan partimiz adına beni çok üzen olumsuzluklardır. Kaldı k bu aslında diğer adayların ne kadar zor ve çaresiz bir durumda olduklarının açık göstergesidir. Açık ve net ifade ediyorum asla geri adım atmayacağız, çekilmeyeceğiz, bize güvenen bizimle yol yürüyen hiç kimseyi bugüne kadar yarı yolda bırakmadığım gibi bugünden sonra da kimseyi yarı yolda bırakmayacağım. Bayraklımıza ithal, Bayraklıyı bilmeyen ve tanımayan adayları dayatanlara; genç, partimizin tabanından gelmiş, her zaman partilimizin örgütümüzün yanında olmuş bana destek vererek delegemiz gerekli cevabı seçimde verecektir.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER