A3 Haber

Prof. Özgür Demirtaş’tan hükûmete: “Daha ne diyeyim, yapmayın…”

Prof. Özgür Demirtaş’tan hükûmete: “Daha ne diyeyim, yapmayın…”

Prof. Özgür Demirtaş’tan hükûmete: “Daha ne diyeyim, yapmayın…”
Mart 10
20:11 2022

Ekonomist Prof. Özgür Demirtaş, AKP hükümetine ekonomi ile ilgili üç tavsiyede bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Demirtaş, ”Döviz satarak piyasayı tutmaya çalışmayın. Faizi “inatla” düşük tutmanızın maliyeti ÇILGIN Enflasyon oldu. Yapmayın” dedi. Demirtaş, Tansu Çiller’in yeniden siyaset arenasına dönüş sinyali vermesi hakkında tepki gösterdi.

A3 Haber Merkezi | Ekonomist Prof. Özgür Demirtaş, hükûmete sosyal medya hesabından sıraladığı üç tweetle seslendi. Döviz satımına karşı çıkan Özgür Demirtaş, “Yapmayın. Daha ne diyeyim yapmayın…” dedi. Tansu Çiller’in siyasete dönüş sinyali vermesine yönelik tartışmalar sürerken Prof. Özgür Demirtaş da “Türkiye’nin sizin gibi eskilere değil, yeniye ve vizyona ihtiyacı var” sözleriyle tepki gösterdi.

Demirtaş’ın paylaşımları şöyle: 

  • 1) Hükümete ve Yönetenlere Tavsiyem: Döviz satarak piyasayı tutmaya çalışmayın. Bu konu 100 kez söylendi, 100’ünde de dinlenmedi, 100’ünde yanlış olduğu anlaşıldı. Döviz satışı (hele dünyanın ve Jeo-politiğin bu kadar ısındığı dönemlerde) son derece yanlış.
  • 2) Faizi “inatla” düşük tutmanızın maliyeti ÇILGIN Enflasyon oldu. Yapmayın. Yapacağınız şey NET: Faizi “Olması Gereken Yere” bırakmanız. Olması gereken yer diyorum. Çünkü inatla oranın altında tutuyorsunuz. Enflasyonun %120 olduğu yerde Faiz %14’de TUTULMAZ. Yapmayın.
  • 3) En sonunda: a) Ya Faizi Arttırmak Zorunda Kalacaksınız. b) Ya SUPER-BONO çıkarmak Zorunda Kalacaksınız. Türkiye de bu geçen zamanda Enflasyon altında ezildiği ile kalacak. Politikanız NET olarak yanlış. YAPMAYIN. Daha ne diyeyim YAPMAYIN…”

Demirtaş’tan Tansu Çiller yorumu: Türkiye’nin sizin gibi eskilere değil, yeniye ve vizyona ihtiyacı var

Prof. Özgür Demirtaş, Tansu Çiller’in yeniden siyaset arenasında boy gösterebileceği yönündeki tartışmalara katıldı.

Siyasete dönmek için görüşmeler yaptığı konuşulan eski Başbakan Tansu Çiller hakkında da değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, şu ifadelere yer verdi:

  • Türkiye’ye gelmiş geçmiş EN KÖTÜ yönetici listesinde ilk 3’ü kesin girer. 1990’lardaki gençlerin geleceği yandı o dönemde. %1 zor alır. Not: Tansu hanım yorumumu kişisel algılamayın. Bu benim şahsi fikrim. Sizin döneminizde ülkenin her türlü ekonomik göstergesi Çakıldı+
  • Yorumumun SAĞ veya SOL ile alakalı olmadığını da kanıtlayayım. Yine Tansu Çiller gibi sağ kanattan gelen rahmetli ADNAN KAHVECİ ise Tansu Çiller’den fersah fersah ötede ve üstün bir yönetici idi. Tansu hanım lütfen evinizde oturun
  • Türkiye’nin sizin gibi eskilere değil, yeniye ve vizyona ihtiyacı var

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER