A3 Haber

Tecavüzle suçlanan profesörün DNA’sı davacı veteriner hekimin kıyafetinde çıktı

Tecavüzle suçlanan profesörün DNA’sı davacı veteriner hekimin kıyafetinde çıktı

Tecavüzle suçlanan profesörün DNA’sı davacı veteriner hekimin kıyafetinde çıktı
Mart 16
16:01 2022

Ankara’da hayvan hastanesi sahibi Prof. Hasan Bilgili’nin 23 yaşındaki veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla yargılandığı davada İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen rapor geldi. Rapora göre suçlamaları kabul etmeyen, Ç.B.’ye hiçbir şekilde dokunmadığını ileri süren sanık Bilgili’nin DNA’sı genç kadının iç çamaşırında tespit edildi. DHA’ya konuşan Ç.B., “Bu, cinsel saldırıyı gerçekleştirdiğini gösteren bir delil. Ben üç yıldır bunlar yüzünden normal hayatıma devam edemiyorum. Sadece bu adam tutuklanıp, içeri tıkılırsa içim rahatlayacak” dedi.

Ankara’da, bir veteriner hekimin, çalıştığı hayvan hastanesinde tecavüze uğradığı gerekçesiyle eski Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Hasan Bilgili’nin arasında olduğu üç sanığın yargılandığı dava dosyasına yeni deliller girdi.

Veteriner Prof. Bilgili Nisan 2019’da kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Ancak savcılık tarafından resen tahliye edilmişti.

Ankara başsavcılığı, idari soruşturma kapsamında üniversitedeki görevinden çıkarılan Bilgili ile yardımcısı Serkan Durmaz hakkında cinsel istismar, jinekolog Hüseyin Şenyurt hakkındaysa delilleri karartma suçundan Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açmıştı. Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 11 Aralık 2019’da görülen duruşmada, tutuksuz sanık Bilgili’nin, mağdur Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunup bulunmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunun dava dosyasına kazandırılması için ara karar kurulmuştu.

Rapor dosyaya girdi

Hazırlanan rapor dava dosyasına gönderildi. Raporda, Ç.B.’nin kıyafetlerinde, sanık Bilgili’ye ait DNA örneklerinin bulunduğu belirtilerek şunlar kaydedildi: “İç çamaşırından alınan D ve H kodlu örneklerden en az biri erkek, birden fazla şahsa ait olabilecek karışık DNA profilleri elde edildi. Elde edilen karışık DNA profillerinin Ç.B.’ye ve Hasan Bilgili’ye ait DNA profillerini içerdiği tespit edildi.”

Raporda, Ç.B.’den alınan diğer kıyafet ve sürüntü örneklerinde, DNA örneklerine rastlanmadığı bildirildi.

Sanık Bilgili, mahkeme huzurundaki savunmasında, Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunmadığını iddia ederek, olayın mağduru olduğunu savunmuştu.

“Tutuklanırsa içim rahatlayacak”

Raporla ilgili DHA’ya konuşan Ç.B., raporun Hasan Bilgili’nin cinsel saldırıyı gerçekleştirdiğini gösterir bir delil olduğunu söyledi. Ç.B., “Bilgili, sürekli cinsel saldırıda bulunmadığını iddia ediyordu. Daha önce formam üzerinde tespit edilen DNA örneği için, tükürüğüm sıçramıştır diyordu. İç çamaşırımdan çıkan DNA için ne diyeceğini çok merak ediyorum” dedi. Olay sonrası klinikte delilleri toplamadıkları için polisler hakkındaki şikayetleri sonrası açılan davanın devam ettiğini, delilleri yeterince incelemeden rapor düzenledikleri için şikayet ettikleri doktor ve adli tıp uzmanları hakkında da dava açılığını belirten Ç.B., “Ben üç yıldır bunlar yüzünden normal hayatıma devam edemiyorum. Sadece bu adam tutuklanıp içeri tıkılırsa benim için rahatlayacak. Deliller yeterince toplanmayıp, karartıldığı için bu dava üç yıldır devam ediyor. Üç yıldır ben mesleğimi yapamıyorum. Kliniklerde çalışmak dursun önlerinden bile geçmeye cesaret edemiyorum. Bu nedenle Kamu Personeli Seçme Sınavına girdim; inşallah atamam yapılırsa daha güvenli olduğunu düşündüğüm için kamu kurumunda mesleğimi yapmak istiyorum” dedi.

Ç.B., sanıkların olay sonrası kendisini susması, olayı kimseye anlatmaması için tehdit ettiklerini de ileri sürerek, “Bana boşuna uğraşma, elimiz kolumuz çok uzun, bir şey ispatlayamazsın demişlerdi. Dediklerini yaptıkları için dava üç yıldır sürüyor. Bununla ilgili polisler, doktor ve adli tıp uzmanları hakkında delilleri kararttıkları için şikayetlerimiz üzerine iki farklı dava daha açıldı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda gelen rapor da aslında delillerin karartıldığını ispatladı” ifadelerini kullandı. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER