A3 Haber

Erdoğan: Döviz kurundaki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir

Erdoğan: Döviz kurundaki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir

Erdoğan: Döviz kurundaki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir
Mart 17
14:36 2022

Partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Döviz kurundaki, enflasyondaki, faizdeki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerinin bir yol ayrımını ifade edeceğini söyledi.

Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

“Önümüzdeki ağustos ayında partimiz 21’inci yaşını geride bırakıyor” diyen Erdoğan, “Bir büyük davanın neferleri olarak AK Parti bayrağı altında yola neden, niçin çıktığımızın muhasebesini yapmaya çalışıyoruz. Biz AK Parti’yi istişare ile kurduk. Attığımız her adımda önce milletimize, sonra teşkilatlarımıza baktık. Genel Başkan olarak MYK, MKYK, Meclis grubu toplantılarını titizlikle gerçekleştirmeye özen gösterdik. Dünyada, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan nice gelişmeyle uğraşırken parti çalışmalarını da ihmal etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Seçim mesajı

2023 seçimlerinin arifesinde olduklarını belirten Erdoğan, “Geçmişin hesabını verecek, gelecekte yapacaklarımızı ortaya koyacağız” diye konuştu.

“Her seçim önemlidir, hayatidir” diyen Erdoğan, “Ama 2023 seçimleri AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın geleceği ötesinde ülkemiz ve milletimiz için yol ayrımını ifade edecektir. Biz Türkiye’yi Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı hedeflerine ulaştırmanın peşindeyiz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi haline getirerek asırlık özlemlere kavuşturma taahhüdünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

İl başkanlarına talimat

Partisinin il başkanlarına seslenen Erdoğan, “Tüm il başkanlarım; hemen hemen yatırımın olmadığı, eserin olmadığı bir ilimiz yok. Size düşen ne? İlinizdeki tüm eserleri; eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda halkımla, vatandaşımla paylaşacaksınız. Onlara anlatacaksınız” diye konuştu.

“Gençlerimiz sahip olduğu imkanları kavrayamayabilir”

Erdoğan, şöyle devam etti:

  • “30’un, 35’in altındaki gençlerimiz, eski Türkiye’yi bilmediklerimiz için bugün sahip oldukları imkanların değerini yeterince kavrayamayabilir. Elbette değişen dünyanın, değişen şartların ve önceliklerin farkındayız. Türkiye’nin nereden nereye geldiğini ısrarla anlatarak teknoloji ve medya merkezli toplumsal iklimin hangi zeminin üzerinde yükseldiğini gençlerimize de gösterebiliriz.”

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Özellikle son 10 yılda terörden darbeye kadar maruz kaldığımız her saldırı ülkemizi yeniden istikrarsızlığa, kaosa sürükleyerek işte bu hedeften uzaklaştırma amacı taşıyordu. Hamdolsun başaramadılar başaramayacaklar.
  • Çünkü milletimiz hem elindekilerin kıymetini biliyor hem oynanan oyunu görüyor hem de verdiğimiz mücadelenin gayesini kabul ve tasdik ediyor. İşte Yavuz Selim Köprüsü’nü yaptık ona takıldılar. Osman Gazi Köprüsü’nü yaptık ona takıldılar. Çünkü akılları bu tür şeyleri almıyor. İstanbul-İzmir arasını 3 saat 15 dakikaya indirdik havsalaları almadı. Samsun ta sınır kapısına varıncaya kadar o bölgeyi otoyol haline getirdik onu da havsalaları almadı. Buradan sesleniyorum ey ana muhalefet bak Ordu-Giresun’da denizin üzerinde bir havalimanı yaptık haberiniz var mı. Şimdi de Rize Artvin orada da havalimanımız bitiyor inşallah önümüzdeki ay onun da açılışını yapacağız. Haberiniz var mı? 25 havalimanından 56 havalimanına çıktık. Bu ne demek biliyor musunuz?
  • Döviz kurundaki, enflasyondaki, faizdeki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir.
  • Şu anda burada tüm il başkanlarımız Allah için hemen hemen yatırımın eserin olmadığı bir ilimiz yok. Size düşen ne? Siz de bu ilinizdeki tüm eserleri halkımla vatandaşımla paylaşacaksınız. Onlara anlatacaksınız. Az önce televizyon ekranında paletli ambulanslarla hasta taşımasını izledim. Arkadaşlar biz geldiğimizde siz bırakın paletli ambulansı ya normal ambulans var mıydı arkadaşlar?
  • İnsanoğlu unutur, ne yaparsanız yapın, bugün bilir yarın unutur. Onun için devamlı hatırlatmamız lazım.
  • Gerisinin çok kolay olduğunu, milletimizin yüreği ve kolları açık olarak bizi beklediğini ben şu anda görür gibiyim
  • Biz çalışacağız, çabalayacağız, gereken her şeyi yapacağız ondan sonra da hakkımızda hayırlısının tecellisi umuduyla ilahi iradeye teslim olarak tevekkül edeceğiz. Onun için niyet hayır akıbet hayır.
  • Bizim siyasetimiz hep eser ve hizmet siyaseti olmuştur.
  • Ülkemize kazandığımız eserleri ve hizmetleri geçmişle mukayeseli bir şekilde anlatmazsak o zaman gündemi muhalefetin yalanları, çarpıtmaları esir alıyor. Adamların işi gücü yalan. Yaşı 35’in altındaki gençlerimiz eski Türkiye’yi bilmedikleri için bugün sahip oldukları imkanların değerini yeterinde kavrayamayabilir.
  • Ülkemizdeki resmi özel okul sayısını 50 binden 90 bine çıkarmışız. Dikkat edin, bekleriz ki siyasi rakiplerimiz bunu 100 bine çıkarma taahhüdüyle karşımıza gelsin.
  • Bazıları saf saf soruyor ‘Ya siz gerçekten Kürtleri de seviyor musunuz?’ Ya Allah’tan korkun ya! Biz rabbimizin emrine bir defa iktifa etmişiz. Asla ayrım diye bir şey yapamayız. Rabbimizin tüm yarattıklarının siyahıyla beyazıyla Türküyle Kürdüyle hepsi bizim kardeşlerimiz.
  • Biz merdiven altlarında adalet arayışının olduğu dönemleri biliriz. Hakimin savcının bir odaya sıkıştığı dönemleri biliriz. Şimdi biz bütün bunları aşarak gayet lüks adalet saraylarını yaprak hakim savcı çok daha huzurlu çalışsınlar diye bu adımları atmışız bunu eleştiriyorlar.
  • Bizim şu anda Milli İstihbarat Teşkilatımız belki de Pentagon’dan sonra dünyanın iki numaralı teşkilat binasıdır. Şimdi de inşallah silahlı kuvvetlerimizin tüm birimlerini MİT’e yakın bir bölgede inşaatı devam ediyor.
  • Ellerinde şuanda büyükşehir belediyeleri var buralarda ne yapıyorlar görelim. Lafla olmuyor. Yapsınlar görelim. Şöyle bir sel afeti olduğu zaman bunların belediyelerinin olduğu yerlerin ne hale geldiğini gördük.
  • Tarımda sektörün milli gelirini 37 milyar liradan 337 milyar liraya, ihracatını 3,7 milyar dolardan 22 milyar dolara; tarımsal destekler 1.8 milyar liradan 26 milyar liradan; orman varlığımızı 20,8 milyon hektardan 213 milyon hektara; sulama barajı sayımızı 276’dan 936’ya çıkarmışız. Onlar nereleri hedeflediklerini lütfen ifade etsinler.
  • TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 100 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık .Kamu hizmetleri için 25 bin bina inşa etmişiz. İklim değişikliğiyle mücadelede yeşil kalkınma devrimini ilan ederek dünyaya örnek olacak adımlar atmışız. Onlar da gelsinler kendi planlarını açıklasınlar. Mesela çalışmada asgari ücreti 184 liradan 4 bin 2850 liraya, en düşük emekli maaşını 66 liradan 2 bin 500 liraya, istihdam sayısını 19 milyondan 30 milyonun üzerine çıkarmışız. Onlar kendi çıtalarını göstersinler.
  • Daha yatırıma istihdama ihracata büyümeye gelmedim bile. Sizlerden bu tabloyu her bir insanımıza sürekli anlatmanızı istiyorum. Gençliğimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın AK Parti’nin kendi hayatında yaptığı değişimi ve bugünkü sorunlarını çözebilecek yegane siyasi teşekkül olduğunu görmesini ancak bu şekilde sağlayabiliriz.
  • Cumhur İttifakı olarak uzunca bir süredir hazırlıklarını yürüttüğümüz seçim kanunundaki geğişiklere ilişkin çalışmayı yüce meclisimizin takdirine sunduk. Seçmen kütüklerinin tanziminden yeni yönetim sistemimizle ilgili uyum hükümlerine kadar pek çok düzenlemeyi içeren bu teklifin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu teklifle ilgili detaylı açıklamaları arkadaşlarımız zaten kamuoyuyla paylaştılar. Seçim kanununda yapılacak bu düzenlemeler en çok CHP milletvekillerini rahatlatacaktır diye düşünüyorum. Çünkü biliyorsunuz bu partinin milletvekilleri seçimler öncesinde gruplar halinde gözleri yaşlı boyunları bükük bu şekilde başka partilere altın tepside ikram ediliyordu. Yeni düzenleme ile seçimlere katılmak için mecliste grup kurmak tek başına yeterli olmayacağı için siyasi mühendislik gayretlerinin ürünü bu tür taşınmalara artık ihtiyaç kalmayacak. Böylece CHP milletvekillerinin tuzluk gibi siyaset masasında elden ele dolaştığı, milli irade adına utanç adına yüz kızartıcı tablolarla inşallah bir daha karşılaşmayacağız.
  • CHP ittifakını geniş tabanlı göstermek için kendi mensuplarının seçilmesi gereken yerlerin bir kısmını diğer partilerin adaylarına peşkeş çekiyordu. Meclis’e verilen teklifle bu garabetin de önüne geçilmekte CHP’lilerin kendi listelerine sahip çıkabilmelerine imkan sağlanmaktadır. Sorsanız AK Partiyi demokrat olmamakla suçlarlar. Ama gördüğünüz gibi biz seçim kanunundaki değişiklikleri çalışırken bile CHP’li milletvekillerinin yaşadığı sıkıntıları da dikkate aldık düzenlemeleri onların da endişelerini giderecek şekilde yaptık. Bunun için komisyon ve genel kurul görüşmelerinde CHP’li milletvekillerinin sunulan teklifi alenen yapamasalar bile kalben destekleyeceklerine inanıyorum.
  • Kendisinin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine can hıraç bir şekilde karşı çıkmasına rağmen ortaya yurt dışında hazırlanıp eline tutuşturulup bir rapor dışında bir teklif koyamadığını da unutmadık. Daha masada nasıl oturacaklarına koridorda nasıl yürüyeceklerine bile karar vermeyi beceremeyenlerin böylesine köklü bir reformu düşünmeleri hazırlamaları uygulamaya geçirmeleri elbette mümkün değildir. Allah muhafaza aynı ekibin bölgemizde yaşanan güvenli krizleri salgın gibi felaket siyasi ve ekonomik fay hatları gibi hususlarda ülkemizin kaderini ellerinde tuttuğunu düşünün. Onlar bir araya gelene söz sırasına koridorda yürüme hizasını tutturana kadar zaten iş işten geçer. Böyle bir karmaşadan ülkenin ve milletin hayrına bir kararın çıkması, hadi çıktı diyelim, hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulanması mümkün mü? Bu tablonun sadece düşüncesi bile kabus gibi. Milletimize teklif edilen sistem işte budur. Gerçi Kılıçdaroğlu’nun bu tutarsızlıklarına, rüzgâr gülü misali esintiye göre sürekli yön değiştirmelerine artık alıştık. Biz belki mecburen alıştık ama milletimiz kendisinden inanıyorum ki bıktı. İnşallah 2023 seçimleri diğer birçok hayırlı neticesinin yanında ülkemiz siyasetini bu karikatür tipten de kurtaracak bir vesile olacaktır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER