A3 Haber

Yıllardır Neo-Nazi örgütlenmelerin yapıldığı Güney Kore’den Ukrayna’ya gönüllü askerler gitti

Yıllardır Neo-Nazi örgütlenmelerin yapıldığı Güney Kore’den Ukrayna’ya gönüllü askerler gitti

Yıllardır Neo-Nazi örgütlenmelerin yapıldığı Güney Kore’den Ukrayna’ya gönüllü askerler gitti
Mart 19
11:54 2022

Yıllardır bir grup askere Nazi eğitimi verilen, Nazi barları ve Hitler adına açılmış restoranları/kafeleri/popüler kültür ürünleri ile Nazizm propagandası yapılan Güney Kore’den, Ukrayna’ya gönüllü askerlerin gittiği öne sürüldü. Yunanistan Kore Dostluk Derneği’nin Twitter hesabındaki paylaşımlar, eski deniz kuvvetleri özel harp subayı Keun Rhee ve ekibinin Ukrayna’ya gönüllü gittiğini gözler önüne serdi.

A3 Haber Merkezi | Yunanistan Kore Dostluk Derneği’nin resmi Twitter hesabındaki bir paylaşım, Güney Kore’de yıllardır faaliyet gösteren faşist ve Nazi yapılanmalarının, Ukrayna’ya gönüllü asker gönderdiklerini gözler önüne serdi. Paylaşımda, Güney Kore’de eski deniz kuvvetleri özel harp subayı olan Keun Rhee ve ekibinin Ukrayna’ya gönüllü asker olarak gittiği belirtildi.

Söz konusu paylaşımlarda Keun Rhee’nin ABD büyükelçisiyle yakınlığını gösteren fotoğraflar da yer aldı.

The Korea Herald gazetesinde de haber yayımlandı

Öte yandan Seul’de yayımlanan The Korea Herald gazetesinde de bu bilgiyi doğrulayan bir makale yayımlandı. Haberde özetle şöyle denildi:

Ukrayna’daki savaşta gönüllü asker olarak savaşmak için kısa süre önce Güney Kore’den ayrılan eski deniz kuvvetleri özel harp subayı Rhee Keun, Instagram paylaşımında Ukrayna’da olduğunu söyledi. Rusya Savunma Bakanlığı’nın Ukrayna eğitim üslerinde yaklaşık 180 Ukrayna yanlısı “gönüllü askerin” öldürüldüğünü açıklamasının ardından ölümüyle ilgili son söylentileri reddeden Rhee, sosyal medya üzerinden “yaşıyorum” paylaşımında bulundu.

Keun Rhee “Takım arkadaşlarım Ukrayna’dan sağ salim çekildiler. Ülkede yalnız kaldım ve daha yapacak çok işim var” dedi.

Rhee ayrıca her gün savaşmakla meşgul olduğunu ve Ukrayna’daki görevi tamamlanana kadar kendisinden haber alınamayabileceğini belirtti. Ukrayna’ya yardım etmek için elinden gelenin en iyisini yapmak istediğini söyleyen Rhee’nin Instagram gönderisi birkaç dakika içinde silindi.

YouTube askeri dizisi “Fake Men”in eğitmenlerinden biri olarak yıldızlığa yükselen Rhee, 7 Mart’ta Ukrayna’ya geldiğini sosyal medya aracılığıyla duyurdu ve “ROKSEAL (Rhee Keun’un YouTube kanalı) hemen gönüllü bir göreve hazırlandı” dedi.

7 Mart’ta Ukrayna’ya gelişinin ardından Rhee Keun’un Instagram hesabına yüklenen görüntü

Kore Dostluk Derneği İngiltere baş delegesi Dermot Hudson, Güney Kore’deki Nazi örgütlenmelerini yazmıştı

Dr. Dermot Hudson, 2016’da kişisel blogunda yayımladığı yazılarda, Güney Kore-Nazizm ilişkisini ve ülkedeki faşist örgütlenmeleri gündeme getirmişti. Güney Kore’deki faşist örgütlenmelere dikkat çeken Hudson “Güney Kore ve Faşizm” başlıklı yazısında şunları kaydetmişti:

Bazı insanlar Güney Kore’ye faşist denilmesinden hoşlanmazlar, sadece “muhafazakâr” veya “sağcı” olduğu konusunda ısrar ederler. Bu bir aptallık, çünkü Güney Kore’nin Syngham Rhee (1948-1960), Park Chung Hee (1963-1979), Chon Du Hwan (1981-1988), Roh Tae Woo (1988-1993), Kim Yong Sam (1993-1988), Lee Myung Bak (2008-2013) ve Park Geun (2013-2017) gibi bir dizi askeri ve sivil faşist diktatör tarafından yönetildiği gerçeğini görmezden geliyorlar. Güney Kore’de komünist ve solcu hareketleri zorla bastıran ve hatta insanları sadece komünist ideolojiye inandıkları veya KDHC’ye sempati duydukları için cezalandıran Ulusal Güvenlik Yasası ve Anti-Komünist Yasa gibi faşist tarzda yasalar var. Hepsi bu kadar değil, faşist ve Nazi ideolojisi Güney Kore’de oldukça açık. Hitler temalı barları var ve Nazi şıklığı moda olarak görülüyor. Hitler’in Kavgam kitabının Güney Kore’de açıkça satıldığını ve Güney Kore kukla ordusunun subayları tarafından hevesle incelendiğini biliyoruz. Güney Kore, ünlü “Dünya Komünistlere Karşı Birlik” derneğinin aracılığıyla uluslararası neo-nazizm ve faşizmle bağlantı kurmayı sürdürüyor. Güney Kore, ayrıca dünya anti-komünist ligi WACL’nin (World League for Freedom and Democracy) ana sponsorlarından ve organizatörlerinden biriydi. WACL’nin önde gelen isimlerinden biri Roger Pearson’dı. Pearson, Birleşik Krallık’taki Kuzey Ligi’nin, bazı faşistlerin bile çok aşırı olduğunu düşündüğü bir örgütün kurucusuydu. 1970’lerin sonlarında WACL aracılığıyla Güney Kore, Britanya’daki kötü şöhretli Ulusal Cephe’yi finanse etti. Bu yüzden biri size Güney Kore’nin gerçekten faşist olmadığını söylerse aldanmayın.

Söz konusu blogta Güney Kore’de bir popüler kültür figürü haline gelen Hitler ve Nazizm de fotoğraflara şöyle yansımıştı:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER