A3 Haber

AKP’den torba kanun teklifi: Gazetecilere “şirket itibarına zarar verdin” denilerek hapis cezası verilecek!

AKP’den torba kanun teklifi: Gazetecilere “şirket itibarına zarar verdin” denilerek hapis cezası verilecek!

AKP’den torba kanun teklifi: Gazetecilere “şirket itibarına zarar verdin” denilerek hapis cezası verilecek!
Mart 25
22:45 2022

AKP, 39 maddelik torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklifte gazeteciler hakkında “şirket itibarını zarar” gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin hazırladığı ve 85 AKP’li milletvekilinin imzası bulunan torba kanun teklifi bugün TBMM Başkanlığı’na sunuldu. 39 maddelik yasa teklifinde basın yoluyla haber yapan kişilere “şirket itibarını zarar” gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve adli para ceza verilmesi isteniyor.

AKP’nin Meclis’e sunduğu “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nde öne çıkan düzenlemeler şöyle:

“Şirket itibarına zarar” denilerek hapis cezası verilebilecek

“Bir şirketin itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamayacak ya da bu yolla asılsız haber yayılamayacak. İsimleri belirtilmese dahi şirketlerin güvenilirliği konusunda kamuoyunda tereddüde yol açacak veya şirketlere duyulan güveni sarsacak veya şirketlerin mali bünyelerinin olumsuz etkilenmesine neden olabilecek nitelikte asılsız haberler yapılamayacak. Bir şirketin itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek asılsız haber yayanlar 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 1000 günden 2000 güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak. Bu eylemler neticesinde özel veya kamusal bir zarar doğarsa verilecek ceza altıda bir oranında artırılarak hükmolunacak.”

Özelde çalışan hekimlere yeni vergilendirme

“Bir veya birden fazla özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten hekimler, serbest meslek erbabı olarak kabul edilecek ve kazançları serbest meslek kazancı hükümlerine göre vergilendirilecek. Ücretli olarak çalışan hekimlerin gelirleri ise önceden olduğu gibi ücret hükümlerine göre vergilendirilmeye devam edilecek.

Vergi kaçakçılığı suçlarına etkin pişmanlık uygulaması

Vergi Usul Kanunu’nda yapılacak değişiklik ile kaçakçılık suçları, zincirleme suç kapsamına alınırken, vergi kaçakçılığı suçlarında etkin pişmanlık uygulaması öngörülüyor.

Muhtar maaşları asgari ücrete yükseltilecek

Muhtarlara verilen aylık ödeneğin net tutarının net asgari ücretin altında kalması halinde aradaki fark, herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ayrıca ödenecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER