A3 Haber

İmamoğlu’ndan “Atatürk Havalimanı” açıklaması: 2023’ten sonra açacağız

İmamoğlu’ndan “Atatürk Havalimanı” açıklaması: 2023’ten sonra açacağız

İmamoğlu’ndan “Atatürk Havalimanı” açıklaması: 2023’ten sonra açacağız
Mart 28
16:04 2022

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı için “2023 sonrasında İstanbul’un hayatına tekrar dahil edeceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin ilk “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı”nı (SKHP) hayata geçirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çalışmalarına 2 yıl önce başladıkları “İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı”nın bir özetini, kamuoyu ile paylaştı.

HIZRAY projesiyle ilgili konuşan İmamoğlu, “100 kilometre/saat ortalama hızla yolculukların gerçekleşeceği bu ekspres hattımız, sadece İstanbul’u bir uçtan bir uca bağlamayacak, aynı zamanda İstanbul’un üç havalimanını da birbirine bağlamış olacak. Biz, eninde sonunda Atatürk Havalimanı’nın da heba olmasına izin vermeyeceğiz. Bu milletin cebinden çıkmış olan 30 milyar dolarlık büyük bir servetin heba edilmesine, onca kaynağı israf edilmesine izin vermeyeceğiz. 2023 sonrasında, İstanbul’un hayatına tekrar dahil edeceğiz” dedi.

İstanbul SKHP’nin, hazırlık ve analiz; strateji geliştirme; önlemlerin planlanması; uygulama ve izleme süreçlerini içeren bir çalışma olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Plan, insan odaklı yaklaşımlarla, toplumsal kapsayıcılık ilkesinden hareketle, ‘sürdürülebilir ulaşım türlerinin entegre bir şekilde geliştirilmesi’ amacıyla hazırlandı” dedi.

2023’te dahil edeceğiz

Törende İmamoğlu kapatılan Atatürk Havalimanı’yla ilgili “Eninde sonunda Atatürk Havalimanı’nın da heba olmasına izin vermeyeceğiz. 2023 sonrasında İstanbul’un hayatına tekrar dahil edeceğiz” açıklaması yaptı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER