A3 Haber

Onur Anıtı’na saldırı davasında tutukluluğa devam kararı

Onur Anıtı’na saldırı davasında tutukluluğa devam kararı

Onur Anıtı’na saldırı davasında tutukluluğa devam kararı
Mart 29
16:19 2022

Samsun’da Onur Anıtı’na halat bağlayan iki kişi hakkında dava bugün görüldü. “Uyuşturucu madde” etkisi altında olduklarını söyleyen kişiler hakkında tutukluluğa devam kararı verildi.

Samsun’un İlkadım ilçesinde, Atatürk Parkı’nda şehrin simgesi haline gelen Onur Anıtı’na yönelik saldırının ilk davası görüldü. Anıtı halatla çeken ve haklarında 9’ar yıl hapis istenen kuzenlerden 39 yaşındaki Celali Rahman Fidan, ilk duruşmada ” Ne yaptığımı ne dediğimi bilmiyordum. Uyuşturucu etkisindeydim” dedi. 25 yaşındaki Batuhan Fidan ise olayın bilgisi dışında gerçekleştiğini iddia etti.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, kuzenler hakkında ‘Atatürk aleyhine işlenen suçlar’ ve ‘kamu malına zarar vermek’ suçlamalarıyla iddianame hazırladı. Anıtın, “korkusuzluk ve Türk milletinin gücüyle milli mücadeleyi” temsil ettiğine yer verilen iddianame 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

21 Nisan’a dava ertelendi

Herkesten “özür dilediğini” söyleyen Celali Rahman Fidan, “Kimse hakkında kötü düşünen biri değilim. En büyük hatam, uyuşturucu kullanan Batuhan’ın yanına gitmek oldu. Batuhan uyuşturucu kullanıyordu. Ben de ‘Bunları yavaş yavaş içeriz, sen yeter ki arkadaşlarının yanına gitme’ dedim. Daha önce hiç madde kullanmadım. Emniyette benden 5-6 saat ifade alınması gerekti. Maddenin etkisindeydim. Yemin ederim, Atatürk’e hain falan demedim. Kimseye böyle bir şey demedim. İfadeyi yazan polis bir şeyler yazmak zorundaydı. Kimsenin günahını almak istemem ama öyle bir şey demedim. Ne yaptığımı ne dediğimi bilmiyordum. Uyuşturucu etkisindeydim. Bir hata yaptım. Pişmanım, herkesten özür diliyorum. Bunu suçtan kurtulmak için söylemiyorum. Kendimi kaybetmiş bir halde yaptım. Nasıl böyle bir şey oldu? Yemin ederim, bilmiyorum” dedi.

Batuhan Fidan ise, “Böyle bir olayla anıldığım için üzgünüm. Olay bilgim dışında gerçekleşti. Rahman ağabeyin fotoğraf çekineceğini sandım. Elimi bile sürmedim. Zarar gören bir şey varsa, tarafımca karşılarım. Beraatımı talep ediyorum. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 21 Nisan’a erteledi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER