A3 Haber

Sigara ve içkiye bir zam daha geliyor

Sigara ve içkiye bir zam daha geliyor

Sigara ve içkiye bir zam daha geliyor
Mart 29
07:56 2022

Sigara ve içki fiyatlarına Nisan başında zam gelmesi bekleniyor. Sigara fiyatlarına Ocak’ta gelen çifte zammın ardından, 14-15 Mart tarihlerinde iki lira daha zam gelmiş ve böylece 2022 itibariyle toplam altı TL zam yapılmıştı. Peş peşe zam gelen sigaraya yeni bir zammın daha gündemde olduğu öğrenildi.

1 Nisan itibariyle sigara gruplarının tamamında en az dört en fazla altı TL zammın uygulanacağı sigara dağıtıcıları ve satıcılarına haber verildi. Vatandaşların sigara bulmakta zorlandığı belirtilirken, sigara satan büfe ve marketler ise dağıtıcıların sigara dağıtımını azalttığını doğruladı.

İçkiye de yüzde 10-15 zam

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş da “Alkole de yüzde 10-15’lik bir zam gelecek. Alkol zammının Ramazan ayının girişinde, Nisan ayının 2’si gibi gelmesini bekliyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Ekonomist Doç. Oğuz Demir zamlarla ilgili, “1 Nisan itibariyle sigara gruplarının tamamında en az 4 en fazla 6 TL zammın uygulanacağı sigara dağıtıcıları ve satıcılarına haber verildi. Şaka mı bu?” diye sordu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER