A3 Haber

Foça’nın eski belediye başkanlarından Nihat Dirim yaşamını yitirdi

Foça’nın eski belediye başkanlarından Nihat Dirim yaşamını yitirdi

Foça’nın eski belediye başkanlarından Nihat Dirim yaşamını yitirdi
Nisan 03
20:05 2022

İzmir Foça’da 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı görevinde bulunan Ahmet Nihat Dirim vefat etti.

Foça’nın efsane belediye başkanlarından biri olarak bilinen Nihat Dirim, 63 yaşında yaşamını yitirdi. 1989-1999 yılları arasında Foça Belediye Başkanlığı görevini yürüten Dirim’in bir süredir hasta olduğu ve tedavi gördüğü belirtildi.

10 yıllık başkanlık süresinde Foça’nın çevre mücadelesinden katılımcı yönetimine kadar yaptığı projelerle anılan Dirim, geçtiğimiz haftalarda Ege Barış ve İletişim Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte Barış Belediyeciliği Emek Ödülüne layık görülmüştü.

Taziye mesajı yayımlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Foça’nın unutulmaz Belediye Başkanı Nihat Dirim’in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Her zaman derin bir vefa ile hatırlayacağımız Başkanımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Nihat Dirim kimdir?

Dirim, Foça’da 1989 yılında dönemin iktidar partisi olan Anavatan Partisi’nin elinden 357 oy  fark ile Foça Belediyesini almış, ilçede yaklaşık 20 yıldır süren (yerel) sol iktidarının mimarı olmuştur. Dirim, 2 dönem Foça Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştür.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER