A3 Haber

Suriyeliyi öldürüp yangın izlenimi veren iki şüpheli adliyede

Suriyeliyi öldürüp yangın izlenimi veren iki şüpheli adliyede

Suriyeliyi öldürüp yangın izlenimi veren iki şüpheli adliyede
Nisan 03
12:56 2022

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde, Suriye uyruklu 37 yaşındaki Yusuf Akiş Bala’yı öldürüp yangın izlenimi veren vatandaşı iki kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay 31 Mart’ta saat 23.30 sıralarında Kılıçaslan Mahallesi, Kızılırmak Caddesi’ndeki binada meydana geldi. Yalnız yaşayan Suriyeli Yusuf Akiş Bala’nın evinde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, tüm evi sardı. Bina sakinlerinin ihbarıyla olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, Yusuf Akiş Bala’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Binada yaşayan ve dumandan etkilenen anne Yemame El Ömer ile çocukları Fatma El Ömer, Hasan El Ömer ve Ubay El Ömer ise sağlık ekiplerince Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. İtfaiye ekipleri de bir saat süren çalışmanın ardından yangını söndürdü.

Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırılıp, otopsisi yapılan Bala’nın vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandığı tespit edildi. Harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 650 saatlik güvenlik kamerası görüntülerini inceleyip cinayeti her ikisi de 19 yaşında olan Suriyeli H.E. ve H.H.’nin işlediğini belirledi. İki farklı adrese düzenlenen operasyonla yakalanan iki şüphelinin, Bali’nin cep telefonunu da gasp ettikleri ortaya çıktı.

Emniyete götürülen iki şüpheli, sorguda cinayeti itiraf etti. Şüphelilerin Yusuf Akiş Bala’yı borç meselesi nedeniyle çıkan kavgada öldürdüklerini söyledikleri belirtildi. Şüphelilerin ayrıca yakalanmamak için evi ateşe verdiklerini itiraf ettikleri de öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan iki şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER