A3 Haber

İmamoğlu’ndan Bakan Karaismailoğlu’na: İstanbul’a ihanet ediyorsun

İmamoğlu’ndan Bakan Karaismailoğlu’na: İstanbul’a ihanet ediyorsun

İmamoğlu’ndan Bakan Karaismailoğlu’na: İstanbul’a ihanet ediyorsun
Nisan 05
10:12 2022

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, UKOME toplantısında ulaşıma zam talebinin reddedilmesine ilişkin sert konuştu. “İstanbul kâbusları olmuş” diyen İmamoğlu, Bakan Adil Karaismailoğlu’na tepki göstererek, “Allah sana akıl versin. Bu İstanbul’da yöneticilik yaptın, şimdi İstanbul’a ihanet ediyorsun” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na tepki gösterdi. Karaismailoğlu’na yönelik “Allah sana akıl versin” diyen İmamoğlu, “Bu İstanbul’da yöneticilik yaptın, şimdi İstanbul’a ihanet ediyorsun. Yazık!” açıklamasında bulundu.

İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili “Her CHP’linin, ki ben de öyleyim, cumhurbaşkanı adayı, partisinin başkanıdır. Ama çok virajlı bir yol bu ve günün sonunda doğru kararı vermek zorundalar. Ben İstanbul’un belediye başkanı olarak elbette bu sürecin dışında kalamam. ‘İstanbul’da neler yaptıysak bakın Türkiye’de de yapacağız’ demeliyiz” dedi.

UKOME toplantısı

  • Niye seçimi kaybettik? Oradalar hala. 5 tane kurum eklediler UKOME’ye. Niye? UKOME’de askeri neden bu işe alet ediyorlar? Bu arkadaş hiçbir anlam ifade etmeyen, kifayetsiz aklıyla orada emir kulu olarak konuşuyor. Benim askerimi, polisimi bu işe neden alet ediyorsunuz? Biz yüzde 50 zam istiyoruz. Neden? Vatandaşımızı korumak için. 30 tane büyükşehir belediyesi var. Niye bir tek İstanbul’da bu zorluk çıkarılıyor? Siz Patagonya’da mı yaşıyorsunuz?

Bakan Karaismailoğlu’na ‘İstanbul’a ihanet ediyor’ tepkisi

  • ‘Benim olmayan bertaraf olsun’ bu akıl. Bakan Bey burada görev yapmış, benim de genel sekreter yardımcım oldu 17-18 gün. Şimdi Ulaştırma Bakanı. Allah sana akıl versin. Bu İstanbul’da yöneticilik yaptın şimdi İstanbul’a ihanet ediyorsun. Yazık! Bu şehre ihanet ediyorsunuz. Yarın bir daha UKOME yapacağız, olmadı bir daha esnaf batsın mı? İstanbul kabusları olmuş. Belki de İstanbul’da bizim bulamadığımız kafalarında çok farklı bir planları vardı. İstanbul’u kaybetmek bu planları çok büyük bir sekteye uğrattı.

“İSKİ her ay 300 milyon lira zarar ediyor”

  • İBB Meclis’i uzlaşarak bir karar aldığı zaman herkes alkışlar. İSKİ her ay 300 milyon lira zarar ediyor. 3 yıldır İBB’nin kurumu İSKİ’ye zam neredeyse verilmedi. İBB, 30 büyükşehir belediyesi arasında en pahalı su temini yapan şehirdir.

“Türkiye’deki dövizin artmasının sebebi Çemişgezek Belediyesi mi?”

  • Elektriğe, doğal gaza zammı hükümet yapıyor. Türkiye’deki dövizin artmasının sebebi Çemişgezek Belediyesi mi? Değil. İstanbul Belediyesi mi? Değil. Zammın kaynağı ekonomiyi yönetenlerdir. İSKİ’de fiyat artmış, İBB’ye neredeyse zam verilmemiş.

“Her CHP’linin Cumhurbaşkanı adayı partisinin başkanıdır” 

İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisinin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın olası cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili olumlu ifadelerde bulunmasının sorulması üzerine “Her CHP’linin, ki ben de öyleyim, cumhurbaşkanı adayı, partisinin başkanıdır. Ama çok virajlı bir yol bu ve günün sonunda doğru kararı vermek zorundalar. Ben İstanbul’un belediye başkanı olarak elbette bu sürecin dışında kalamam. ‘İstanbul’da neler yaptıysak bakın Türkiye’de de yapacağız’ demeliyiz” diye konuştu.

“Sayın bakan 86 bin çalışanı zan altında bıraktı, hepsi fos çıktı” 

İçişleri Bakanlığı’nın İBB’ye yönelik “terör” soruşturmasına da değinen İBB Başkanı, “İçişleri Bakanı’nın ilk vakası değildir bu, bakın seçim dönemi bana ettiği hakaretleri hatırlayın. Sayın bakan, İBB’nin 86 bin çalışanını zan altında bıraktı, hepsi fos çıktı. Sorgulamadıkları şey de kalmadı bu arada, belli talimat almışlar mutlaka bir şey bulun diye” ifadelerinde bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER