A3 Haber

Zelenskiy BM Güvenlik Kurulu’na seslendi: İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana böylesi görülmedi

Zelenskiy BM Güvenlik Kurulu’na seslendi: İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana böylesi görülmedi

Zelenskiy BM Güvenlik Kurulu’na seslendi: İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana böylesi görülmedi
Nisan 05
21:21 2022

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, BMGK’ya seslendi. Zelenskiy, “İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en kötü savaş suçları işlendi” dedi.

Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde bir konuşma gerçekleştirdi. Zelenskiy, Rusya askerlerini sadece zevk için insanları sokaklarda, evlerinde vurmakla, kuyulara atmakla ve tankla ezmekle suçladı. Ukraynalı siyasetçi Rusya’nın yaptıklarının IŞİD’le benzer olduğu iddiasını yineleyerek, “Putin’in propagandasının kendi nefretini yaymayı amaçladığını” dile getirdi.

“Barış nerede? BM’nin garantiye alması gereken garantiler nerede?” diye soran Zelenskiy, Güvenlik Konseyi’nin yerine getirmesi gereken güvenliğin nerede kaldığını da sorguladı. Zelenskiy, Buça’nın ardından diğer kasabalarda ve köylerde de Rusya’nın gerçekleştirdiği suçları bütün dünyanın göreceğini belirtti.

2. Dünya Savaşı sonrasında Nürnberg Mahkemeleri’nde Nazi liderlerinin yargılanması gibi Rusya’nın hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Ukrayna lideri, “2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en kötü savaş suçları işlendi. Buça’daki katliam Rusya’nın son 41 günde gerçekleştirdiği katliamlardan sadece biri” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy: Türkiye Mariupol’den tahliyeler için hazır

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Mariupol’den tahliyeler konusunu görüştüğünü ve Türkiye’nin tahliyeler için hazır olduğunu ifade ederek, “Türkiye, Berdyansk Limanı’ndan Mariupol kahramanlarını (askerlerini) sağ ve yaralı olarak gemi yoluyla tahliye etmeye hazır. Türkiye’yle anlaştık. Ben Erdoğan ile konuştum, Erdoğan onunla (Putin) konuştu. Eğer yapabilirsek yakın zamanda sonucu göreceğiz. Eğer olmazsa Rusya Devlet Başkanı müsaade etmemiş olacak” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER