A3 Haber

Ödül gibi ihale: Günlerce elektriksiz kalan Isparta’da ihale yine Cengiz-Kolin’e gitti!

Ödül gibi ihale: Günlerce elektriksiz kalan Isparta’da ihale yine Cengiz-Kolin’e gitti!

Ödül gibi ihale: Günlerce elektriksiz kalan Isparta’da ihale yine Cengiz-Kolin’e gitti!
Nisan 06
12:03 2022

Kış aylarında günlerce elektrik kesintisi yaşayan Isparta halkının yeni elektrik ihalesi Cengiz Holding ve Kolin İnşaat’a ait AEDAŞ enerji şirketine verildi.

Isparta’da şubat ve mart aylarında kar yağışı nedeniyle günlerce yaşanan elektrik kesintileri, bölgede elektrik dağıtımını sağlayan Cengiz ve Kolin’e ait AEDAŞ’a tepkilere neden olmuştu. Yaşanan olayın ardından yeni elektrik hatlarının yer altına alınma ihalesini yine Cengiz Holding ve Kolin İnşaat’a ait olan BEDA Enerji aldı.

Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (AEDAŞ), elektrik hatlarının yer altına alınma işini açık ihale usulüyle kendi bünyesindeki BEDA Enerji’ye verdi.

Altı ayrı ihale

Isparta’da ilk olarak 3 Şubat’ta yoğun kar yağışı sonrası dört gün boyunca elektrikler kesilmiş, 2 Mart’ta da 48 saate varan sürelerle kente elektrik verilememişti. Kesintilerin ardından gözler bölgedeki altyapı yatırımlarına çevrildi. AEDAŞ da bu kapsamda, Isparta’da elektrik hatlarının yerin altına alınması için keşif bedelleri 34 milyon TL ile 50 milyon TL arasında değişen 6 ayrı ihale açtı.

DW Türkçe’nin haberine göre 24 Mart’ta açılan ihalelerin 5’ini yönetim kurulunda Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ile Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu’nun bulunduğu BEDA Enerji aldı. Sözleşmesi 28 Mart’ta yapılan ihale sonucuna göre BEDA Enerji, yıl sonuna kadar Isparta’nın çok büyük bölümünde elektrik hatlarını yaklaşık 245 milyon TL karşılığında yer altına alacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER