A3 Haber

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Yargı, bağımsız ve tarafsızdır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Yargı, bağımsız ve tarafsızdır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Yargı, bağımsız ve tarafsızdır
Nisan 07
21:51 2022

Cemal Kaşıkçı davasının bugün Suudi Arabistan’a devredildiğinin açıklanmasının ardından hükûmete yargı bağımsızlığına ilişkin tepkiler gelmişti. Katıldığı iftar programında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  “Yargı bağımsızdır ve tarafsızdır” görüşünü savundu.

Yargıda Birlik Derneği’nin iftar programında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen cemaati ile mücadelede sesini çıkarmayanların daha sonra gür bir şekilde sesini çıkardığını ve bu konuda Türk yargısının en büyük mücadeleyi verdiğini vurguladı.

“Yargı bağımsızdır ve tarafsızdır”

15 Temmuz’da Türkiye’nin tarihinin yeniden şekillendiğini ifade eden Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

  • Hep söylüyorum yargı bağımsızdır, yargı tarafsızdır. Ama Türk yargısının bağımsızlığı ve tarafsızlığının FETÖ’nün yargıya sızması ve yargıdaki işgaliyle ortadan kalkma noktasına geldiğini de hep beraber gördük. Esasında yargıda birlik ortaya koyduğu misyonla yargıyı işgal eden o ihanet şebekelerinin işgaline son vererek yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını yeniden tesis ve tahkim konusunda önemli bir vazifeyi de ifa etmiştir. 15 Temmuz’u hep beraber yaşadık. O gün Türkiye’de tarih yeniden şekillendi. 251 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz var ve Meclisimiz bombalandı. Savaşta dahi TBMM bombalanmamışken bu ihanet şebekesi milletin kalbini Meclisi bombalamaya cüret ediyor. Böylesi bir ortamda yargı o gün dimdik ayaktaydı. Ankara’sı, İstanbul’u, İzmir’i, Diyarbakır’ı, 81 il ve ilçemizde adli olan her yerde arkadaşlarımız o gece sabaha kadar nöbet tuttular ve tavır koydular.

“Adalet bir yandan Allah’ın emridir”

Adil olmanın Türk tarihinin ve kültürünün bir emri olduğunu söyleyen Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:

  • Türkiye’mizin bundan sonra hukuk devleti anlayışının güçlenmesi, yargıdaki görev yapan meslektaşlarımızın ehliyet ve liyakatinin arttırılması, liyakatin vazgeçilme bir esas olarak uygulanması, adaletin vaktinde tecelli etmesi, milletimizin yargıdan beklentilerinin vaktinde doğru bir biçimde adil kararlarla yerine getirilmesi, yargı görevi yapan her bir arkadaşımızın ayrı ve özel vazifesidir. Zira adalet bir yandan Allah’ın emridir, bir yandan medeniyetimizin, kültürümüzün, tarihimizin bize olan emridir. Biz adalete hizmet ederken bütün bu emirlere de itaat eden bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER