A3 Haber

Kremlin ilk kez itiraf etti: Ukrayna’da önemli sayıda asker kaybımız var

Kremlin ilk kez itiraf etti: Ukrayna’da önemli sayıda asker kaybımız var

Kremlin ilk kez itiraf etti: Ukrayna’da önemli sayıda asker kaybımız var
Nisan 07
23:01 2022

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna’daki askeri harekatta ölen Rus askeriyle ilgili soru üzerine “Önemli sayıda asker kaybımız var ve bu bizim için büyük bir trajedi” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 43’üncü gününde yapılan çatışma ve bombardımanlar sonucu her iki tarafın da askeri kayıpları artıyor. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, verdiği röportajda Rusya’nın Ukrayna’da önemli kayıplar yaşadığını belirtti. Peskov, “Kaç asker kaybettiniz?” sorusuna herhangi bir sayı vermeyen Peskov, “Önemli sayıda asker kaybettik ve bu bizim için olağanüstü bir trajedi” dedi.

Peskov, kaybedilen asker sayısı göz önüne alındığında Ukrayna’daki savaşın Rusya için utanç verici olup olmadığı sorusuna ise “Hayır, olan bitenlerle ilgili yanlış anlama var. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin önümüzdeki günlerde hedefine ulaşması bekliyoruz.” diye cevap verdi.

Ukrayna Buça’daki sivil ölümleriyle ilgili konuşan Peskov, “Sahte ve yalan günlerde yaşıyoruz” dedi ve Rusya’nın çekildiği şehirlerdeki ölü insan manzaralarının olduğu fotoğrafları ve uydu görüntülerini “cüretkâr bir sahtekarlık” olarak nitelendirdi.

Karar’dan Selman Cömert’in çevirisine göre, Fotoğraflarla belgelenen Buça’daki ‘vahşetin’ “iyi planlanmış bir imadan başka bir şey olmadığını” söyleyen Peskov, “Rus ordusunun bu vahşetlere ortak olabileceğini ve cesetlerin Buça sokaklarında bulunduğunu reddediyoruz” dedi.

Rusya, Ukrayna’yı işgalini 24 Şubat’ta başlatmıştı. Savunma Bakanlığı, 25 Mart’ta Ukrayna topraklarındaki özel harekat sırasında bin 351 Rus servis görevlisinin öldüğünü, 3 bin 825 kişinin yaralandığını bildirmişti. Savunma Bakanlığı’na göre Ukrayna askerlerinin kaybı 30 bin kişi oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER