A3 Haber

AKP-CHP-İYİ Parti anlaştı: Ballı gezi ittifakı kuruldu, belediye bütçesinden Bosna Hersek’e gidiyorlar!

AKP-CHP-İYİ Parti anlaştı: Ballı gezi ittifakı kuruldu, belediye bütçesinden Bosna Hersek’e gidiyorlar!

AKP-CHP-İYİ Parti anlaştı: Ballı gezi ittifakı kuruldu, belediye bütçesinden Bosna Hersek’e gidiyorlar!
Nisan 12
08:46 2022

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin “İnsaf!” dedirten bir “ballı gezi” kararına imza attığını yazdı. “Üstelik hemen her konuda çatışan iktidar ve muhalefet partilerine mensup belediye meclis üyeleri bu kez oybirliğiyle evet dedi” diyen Saymaz, Zeytinburnu Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 1 Nisan tarihli “Yurt Dışı Teknik İnceleme ve Temas” konulu yazısına dikkati çekti. Ödeme belediye bütçesinden.

Saymaz’ın bugün yayımlanan yazısında, belediye meclis üyeleri ve yönetici olarak görev yapan personelden oluşan 38 kişilik bir heyetin mayıs ayında Bosna Hersek’e davet edildiğini anlatarak, geziye ilişkin şu detayları paylaştı:

  • Sarajevo Belediyesi’nin (Saray Bosna) daveti üzerine gerçekleştirilecek sözde teknik gezi ve temas kapsamında Saray Bosna, Ilidza (Ilıca), Konyıts, Pocitel, Blagay, Mostar, Travnik ve Jajçe (Yayçe) şehirlerinin gezileceği belirtiliyor.
  • Gezinin gerekçesinde “Saray Bosna Belediyesi’nin daveti doğrultusunda belediyelerimiz arasındaki dostluk ilişkisini pekiştirmek, belediyecilik alanındaki uygulama ve faaliyetleri yerinde görmek, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak, şehircilik, tarihi dokunun korunması, kent estetiği, kültür, turizm ve ekonomi konularında teknik incelemelerde bulunmak amacıyla…” deniliyor.
  • Muhalefetin de desteğiyle kabul edilen gezi için “Yapılacak ödemenin belediyemiz bütçesinden karşılanması uygun görülmüştür” deniliyor.

“Halkı enayi yerine koymaktır”

“Çatışma halindeki iktidar ve muhalefet partisi belediye meclis üyeleri, mesele Bosna Hersek’e ballı gezi olduğunda ittifak edebiliyor” diyen Saymaz, “Zeytinburnu’nun yüzde 20’si İBB’den sosyal yardım beklerken, belediye bütçesinden Bosna Hersek’e geziye gitmek halkı enayi yerine koymaktır” diyerek sitem etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER