A3 Haber

Biden, Putin’i Ukrayna’da soykırım yapmakla suçladı

Biden, Putin’i Ukrayna’da soykırım yapmakla suçladı

Biden, Putin’i Ukrayna’da soykırım yapmakla suçladı
Nisan 13
09:13 2022

ABD Başkanı Joe Biden Rusya’nın Ukrayna işgali konusunda ilk kez “soykırım” ifadesini kullandı. Biden yaptığı açıklamada yaşananların kendisine soykırım gibi göründüğünü söyledi.

ABD Başkanı Biden enerji maliyetlerini düşürme planı kapsamında etanol tesisini ziyaret ettiği Iowa eyaletinde Ukrayna’daki savaşın enerji fiyatlarındaki etkisi bağlamında konuşurken, “Aile bütçeniz ve deponuzu doldurma imkanınız bir diktatörün dünyanın bir ucunda savaş ilan edip soykırım işlemeyip işlemediğine bağlı olmamalı” ifadelerini kullandı.

Biden’ın Ukrayna bağlamında ilk kez dolaylı olarak soykırım ifadesini kullanmasının ardından Beyaz Saray’dan konuya açıklık getirmesi yönündeki taleplere hemen yanıt gelmedi.

“Soykırım olup olmadığını belirlemek avukatlara düşüyor”

Joe Biden Iowa’da uçağı Air Force One’a binmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki sözlerinin arkasında durdu.

Biden, Ukrayna’da yaşananların “kendisine soykırım gibi göründüğünü, bu ifadeyi kullandığını çünkü delilin her geçen gün arttığını” söyledi.

Biden Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerinin soykırım olup olmadığını belirleme görevinin avukatlara düştüğünü ancak olanların kendisine soykırım gibi göründüğünü ifade etti.

Joe Biden, “Soykırım dedim çünkü Putin’in Ukraynalı olabilme fikrini silmeye çalıştığı her geçen gün daha da netleşiyor. Kanıtlar artıyor. Uluslararası olarak bu konudaki kararı avukatlara bırakacağız ancak bana (soykırım) gibi geliyor” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski Twitter’dan paylaştığı mesajda Biden’ın sözleri için, “Gerçek bir liderin doğru sözleri. Bir şeylerin adını koymak kötülüğe karşı çıkmak için gerekli. ABD’nin şimdiye kadar sağladığı yardıma minnettarız ve daha fazla Rus vahşetinin gerçekleşmesini önlemek için daha ağır silahlara acilen ihtiyacımız var” diye yazdı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER